Burak Yılmaz'dan penaltı itirafı

Burak Yılmaz, penaltıyı neden kaçırdığını açıkladı.
Burak Yılmaz, penaltıyı neden kaçırdığını açıkladı.

Portekiz maçının son dakikalarında penaltı kaçıran ve ardından milli takımı bıraktığını açıklayan Burak Yılmaz, penaltıyı neden kaçırdığını itiraf etti.

2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri play-off maçında Portekiz karşısında kaçırdığı penaltıyla tartışılan Burak Yılmaz, o an neler yaşadığını Hürriyet'e anlattı. Zeminin ıslak ve yumuşak olduğunu belirten Burak, "Topun auta gittiğini görünce kahroldum." dedi.

  • “Nasıl atamadım, hâlâ şok içindeyim. Bu penaltıyı ömrüm boyunca her gece atacağım. Belki uyumadan, belki de rüyamda. Penaltıyı kazanınca tüm arkadaşlarım topu bana bıraktı. Ben de atmak için istekliydim. Müthiş heyecanlandım. Arkamda bütün ülke insanlarının sorumluluğu vardı. Zemin ıslak ve yumuşaktı. Sert vurma isteğim topu yükseltti. Topun auta gittiğini görünce kahroldum. Penaltıyı atsaydım Portekiz’i elerdik. En çok ülkem için üzüldüm."

Karşılaşma sonrası TFF Başkanı Nihat Özdemir, Stefan Kuntz ve takım arkadaşlarının kendisine destek olduğunu söyleyen Burak, "En çok Kuntz üzüldü. Benimle birlikte ağladı. Lille takımındaki arkadaşlarım da arayıp moral verdiler. Sabaha kadar uyuyamadım. Çok üzgünüm.” şeklinde konuştu.