Burnley'den Weghorst açıklaması

Wout Weghorst
Wout Weghorst

Beşiktaş'ın kiralık olarak kadrosuna kattığı Wout Weghorst için Hollandalı oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Burnley'nin teknik direktörü Vincent Kompany açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ın Hollandalı golcüsü Wout Weghorst'un bonservisini elinde bulunduran Burnley'nin teknik direktörü Vincent Kompany, Weghorst ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kompany, "Her şeyden önce Weghorst'u tebrik ederim çünkü Dünya Kupası çeyrek final karşılaşmasında iki gol atmak olağanüstü bir şey, özellikle de bunu yapma şekliyle." sözlerini kullandı.

36 yaşındaki teknik adam ayrıca, "Bunun dışında şu anda söyleyecek bir şey yok. Ülkesini gururlandırdığını düşünüyorum. Bunun bir oyuncu ve bireysel olarak onu gerçekten mutlu hissettireceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Weghorst'un iki gol atmasının ardından "geri çağırma maddesi" haberlerinin çıkmasına da değinen Belçikalı teknik direktör:

  • "Takıma odaklandım. Bana onu geri çağırma maddemiz olduğu yönünde bir şey söylenmedi" dedi.

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki golcünün satın alma maddesinin 10 milyon euro olduğunu açıklamıştı. Kazancı, Burnley'in Premeir Lig'e çıkıp çıkmamasına göre bu rakamın değişebileceğini dile getirmişti.

  • Weghorst'un Burnley ile mevcut sözleşmesi ise 2025'e kadar devam ediyor.