Bursaspor'dan Akhisar'da muhteşem geri dönüş

Akhisar deplasmanında önemli bir galibiyete imza atan Timsahlar, maç sonunda galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladı.
Akhisar deplasmanında önemli bir galibiyete imza atan Timsahlar, maç sonunda galibiyeti taraftarlarla birlikte kutladı.

Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Akhisarspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 4-2'lik skorla Bursaspor oldu. Bu sonucun ardından alt sıralarda yer alan Timsahlar bir anda kendisini orta sıralarda bulurken ev sahibi ekip ise düşme hattından kurtulamadı.

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 13. hafta mücadelesinde Akhisarspor ile Bursaspor karşı karşıya geldi.

Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, 2-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı. Konuk ekip Bursaspor, muhteşem bir geri dönüşe imza atarak Akhisar'dan 4-2'lik skorla ayrıldı.

Akhisar deplasmanında inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Bursasporlu futbolcular, deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan yeşil beyazlı taraftarlarla büyük sevinç yaşadı.
Akhisar deplasmanında inanılmaz bir geri dönüşe imza atan Bursasporlu futbolcular, deplasmanda kendilerini yalnız bırakmayan yeşil beyazlı taraftarlarla büyük sevinç yaşadı.

Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi ekip, dakikalar henüz 8'i gösterirken Onur Ayık'ın asistinde Elvis Manu'nun attığı golle 1-0 öne geçti. Dakikalar 39'u gösterirken Migel Lopes'in ortasına iyi yükselen Onur, skoru 2-0'a getiren golü attı.

İlk devre bu skorla bitecek diye beklenirken 45+2. dakikada Tunay Torun'un müthiş ortasında Umut Nayir'in attığı gol durumu 2-1'e getirdi ve soyunma odasına bu skorla gidildi.

65. dakikada Umut Nayir, Henri Saivet'nin pasında savunmanın arkasına çok iyi sarkarak hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü attı ve skora denge geldi.

85'te ise sahneye Iasmin Latovlevici çıktı. Ceza sahası dışından mükemmel bir vuruşla topu filelere gönderen Rumen futbolcu takımını galibiyete taşıdı. 90+4'te Ramazan Keskin'in attığı golse mücadelenin skorunu belirledi: 2-4

Karşılaşmada perdeyi kapatan golü atan Ramazan Keskin, takım arkadaşlarıyla birlikte golü kutluyor...
Karşılaşmada perdeyi kapatan golü atan Ramazan Keskin, takım arkadaşlarıyla birlikte golü kutluyor...
  • Akhisarspor, bu sonuçla 12 puanda kalırken Bursaspor ise üst üste ikinci galibiyetini alarak puanını 16'ya yükseltti.

AKHİSARSPOR-BURSASPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 8. dakikada Akhisarspor, Manu ile öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta, Barbosa'nın ceza sahasına ortaladığı meşin yuvarlağı arka direkteki Onur Ayık, altıpas içinde uygun durumdaki Manu ile buluşturdu. Manu da topu filelere gönderdi: 1-0
  • 32. dakikada Bursaspor'da Tunay Torun'un sağ çapraz pozisyonda ceza sahasına ortaladığı topa iyi yükselen Ertuğrul Ersoy'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.
  • 37. dakikada Bursaspor beraberliğe yaklaştı. Ceza sahası dışından sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Latovlevici'nin direkt kaleye gönderdiği topu kaleci Fatih Öztürk yumruklayarak uzaklaştırdı.
  • 39. dakikada Akhisarspor farkı ikiye çıkardı. Sağ kanattan Lopes'in ceza sahasına ortaladığı topa iyi yükselen Onur Ayık, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-0
  • 45+2. dakikada Bursaspor farkı bire indirdi. Tunay Torun'un ceza sahası dışından sağ köşeden içeriye ortasında altıpas üzerinde Mehmet Umut Nayir, kafayla topu filelere gönderdi: 2-1

Akhisarspor, müsabakanın ilk devresini 2-1 önde tamamladı.

Akhisar'da hafta sonunu futbolla değerlendirmek isteyen Akhisarlılar, yediden yetmişe Spor Toto Akhisar Stadyumu'nu doldurdu.
Akhisar'da hafta sonunu futbolla değerlendirmek isteyen Akhisarlılar, yediden yetmişe Spor Toto Akhisar Stadyumu'nu doldurdu.
  • 53. dakikada Josue'nin sağ taraftan kullandığı kornerde ceza sahasında Manu'nun vuruşunda, çizgi üzerinde Mehmet Umut Nayir, meşin yuvarlağı son anda uzaklaştırdı.
  • 65. dakikada Bursaspor beraberliği yakaladı. Hızlı gelişen atakta Saivet'in derinlemesine pasıyla ceza sahasında topla buluşan Mehmet Umut Nayir, düzgün bir vuruşlu meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-2
  • 74. dakikada Bursaspor gole yaklaştı. Sağ çaprazdan Latovlevici'nin ortasında Mehmet Umut Nayir'in kafa vuruşunda, top az farkla yandan dışarı çıktı.
  • 75. dakikada Bursaspor'da Aytaç Kara'nın sağ taraftan kullandığı köşe atışında iyi yükselen Chedjou'nun kafa vuruşunda, kaleci Fatih Öztürk golü önledi, pozisyonun devamında boşta kalan meşin yuvarlağı Akhisarspor savunması uzaklaştırdı.
  • 85. dakikada Bursaspor öne geçti. Aytaç Kara'nın sağ taraftan kullandığı köşe atışında Akhisarspor savunması topu uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında boşta kalan topa gelişine sert vuran Latovlevici, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-3
  • 87. dakikada Akhisarspor beraberliğe yaklaştı. Hızlı gelişen atakta ceza sahasında sol çaprazda topla buluşan Güray Vural'ın vuruşunda kaleci Okan Kocuk'u geçen topu, Ertuğrul Ersoy çizgiden çıkardı.
  • 90+4. dakikada Bursaspor 4. golünü buldu. Sol çaprazdan çalımlarla ceza alanına giren Chedjou'nun şutunda kaleci Fatih Öztürk'ten dönen topu önünde bulan Ramazan Keskin, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-4

Müsabaka, konuk ekibin 4-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Bursaspor taraftarı, Akhisar'da takımlarını yalnız bırakmadı.
Bursaspor taraftarı, Akhisar'da takımlarını yalnız bırakmadı.

CİHAT ARSLAN: İKİNCİ YARIDA MÜTHİŞTİK

Akhisarspor Teknik Direktörü Cihat Arslan 4-2 kaybedilen Bursaspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cihat Arslan, karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Cihat Arslan, karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
  • Maçta 2-0 öne geçmelerine rağmen üstünlüklerini koruyamadıklarını belirten deneyimli teknik adam, “Milli maç arasında sonra çok önemli bir karşılaşmaya çıktık. Her iki takımın da eksiklikleri vardı. Bursaspor şampiyon olmuş, büyük bir camia. 2-0 öne geçince saygı duymayı unuttuk. Bunun cezası ağır oldu. Maçta 3 kırılma anı vardı. İlki Bursaspor’un Umut Nayir hamlesi oldu. İkincisi 45+2’de kalemizde golü gördük. İlk devrenin sonunda rehavet bize pahalıya patladı. Üçüncüsü de maçın 2-2’ye gelmesi. Malesef içinde bulunduğumuz eksikliklerden dolayı skor 2-2 oldu. Ardından Latovlevici’nin müthiş şutu geldi. Muhteşem bir vuruştu yapacak bir şey yoktu. Maç 3-2’ye geldikten sonra golü atabilirdik. Ancak Ertuğrul bunu engelledi, kendisini tebrik ediyorum. Mutlaka bu mağlubiyetten ders çıkaracağız. Lig uzun maraton ayrıca devreye kadar 4 maçımız var. UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası’nda da maçlara çıkacağız. Yoğun bir takvimimiz olacak. Ancak toparlanacağız” dedi.

Cihat Arslan takımın golcüsü Seleznyov hakkında da önemli değerlendirmelerde bulundu.

  • Ukraynalı forveti neden kadroya almadığını açıklayan Arslan, ”Seleznyov’u kazanmaya çalışıyorum. Ama o kendini bir yere ait hissetmiyorsa, gitmek istiyorsa yapacak bir şey yok. Ter idmanında yöneticilerimiz var, ben varım. Seleznyov’un tavır ve davranışları kulüpte kalmak yönünde değil. Kendisi kadro dışı kalmayı çok istiyordu. Onu tutacak durumumuz kalmadı. Ben Seleznyov’u kadro dışı bırakmadı, bu onun tercihiydi” diye konuştu.

SAMET AYBABA: RAKİBE SAYGI DUYMAYI UNUTTUK

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise 4-2 kazandıkları Akhisarspor maçının ikinci yarısında müthiş bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, maç sonunda değerlendirmelerde bulundu.
Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, maç sonunda değerlendirmelerde bulundu.
  • “Maça çok kötü başladık” diyen tecrübeli çalıştırıcı, “Konsantre olamadık, blok halinde pas hatası yaptık. Hücum edemedik. Gençleri oynatmaya çalışıyoruz. Ancak bazı şeyleri aşamıyoruz. Mutlaka oynatmaya da devam edeceğiz. Umut Nayir oyunun rengini değiştirdi. Soyunma odasında ben futbolcularıma, ‘Bu takımın teknik direktörü olmak istemiyorum. Böyle ciddiyetsiz, böyle amaçsız, böyle isteksiz olamazsınız. Siz beni oyuncularım değilsiniz. Ya ikinci yarıda bunu temizlersiniz ya da işler çok kötüye gider. Sizlerle diyaloğa girmek de istemiyorum’ dedim. İkinci yarı müthiş bir oyun oynadık. Benim takımım deplasmanda baskı kurdu, pozisyonlar buldu. Pas yaptık, orta yaptık, futbol adına her şeyi yaptık. Bize daha yukarılar yakışır” ifadelerini kullandı.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

‪📸 #SenİsteYeterki 💪🐊‬

Bursaspor (@bursaspor)'in paylaştığı bir gönderi ()