"Buz gibi gol": Sow'un iptal edilen golü hakkında 10 yazar yorumu

Fenerbahçe forması giyen Moussa Sow'un Antalyaspor ağlarına gönderdiği gol futbol dünyasını ikiye böldü.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında deplasmanda Antalyaspor'a 1-0 mağlup olarak zirve yarışında yara alan Fenerbahçe'de gündem Moussa Sow'un faul gerekçesiyle iptal edilen gol.

Maçın ardından sarı lacivertli cepheden müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır'ı hedef alan sert açıklamalar gelirken, futbol kamuoyu da adeta ikiye bölündü. Bazı yorumcuların pozisyonun nizami gol olduğunu savunurken, bazı yorumcular ise iptal kararının doğru olduğu görüşünde birleşti.

Biz de, 10 spor yazarının Moussa Sow'un iptal edilen röveşata golü hakkındaki görüşlerini sizler için derledik…

Selçuk Dereli

                                    
                                    Cüneyt Çakır, Fenerbahçe'nin buz gibi golünü yedi. Orada kafasını Sow'un ayağına sokan Antalyasporlu savunma oyuncusuydu
Selçuk Dereli Cüneyt Çakır, Fenerbahçe'nin buz gibi golünü yedi. Orada kafasını Sow'un ayağına sokan Antalyasporlu savunma oyuncusuydu
Ahmet Çakar

                                    
                                    Hakem Cüneyt Çakır ın gol iptal kararı doğru. Topa kafa mesafesinde ve Antalyalı oyuncunun hamlesi var.Açık bir tehlikeli oyun.
Ahmet Çakar Hakem Cüneyt Çakır ın gol iptal kararı doğru. Topa kafa mesafesinde ve Antalyalı oyuncunun hamlesi var.Açık bir tehlikeli oyun.
Deniz Çoban

                                    
                                    Kafa ile oynama mesafesinde bu hareketi yapıp futbolcuya temas ettiğiniz zaman bu fauldür. Golün iptali doğru.
Deniz Çoban Kafa ile oynama mesafesinde bu hareketi yapıp futbolcuya temas ettiğiniz zaman bu fauldür. Golün iptali doğru.
Bülent Yavuz

                                    
                                    Moussa Sow'un hareketi faul, golün iptali doğru karar
Bülent Yavuz Moussa Sow'un hareketi faul, golün iptali doğru karar
Tümer Metin

                                    
                                    Futbol adına çok üzgünüm, muhteşem bir gol gitti. Ama karar doğru, faul
Tümer Metin Futbol adına çok üzgünüm, muhteşem bir gol gitti. Ama karar doğru, faul
Ömer Üründül

                                    
                                    Bu arada Sow yine bir röveşata ile ağları buldu. Ama hakem Cüneyt Çakır faul gerekçesiyle golü saymadı. Büyük itirazlara neden olsa da karar doğruydu.
Ömer Üründül Bu arada Sow yine bir röveşata ile ağları buldu. Ama hakem Cüneyt Çakır faul gerekçesiyle golü saymadı. Büyük itirazlara neden olsa da karar doğruydu.
Hakkı Yalçın

                                    
                                    Sow'un harika golünü iptal eden düdüğü. Dünyanın her ülkesinde gol. Çünkü Sow'un vuruşundan sonra rakibin kafası uzanıyor.
Hakkı Yalçın Sow'un harika golünü iptal eden düdüğü. Dünyanın her ülkesinde gol. Çünkü Sow'un vuruşundan sonra rakibin kafası uzanıyor.
Attila Gökçe

                                    
                                    Moussa Sow'un röveşatası da heyecanı doruğa çıkardı ama, vuruş sırasında Senegalli'nin bacağı Chico'ya sertçe temas edince Çakır golü geçersiz saydı. Çakır bu kararı nedeniyle çok eleştirilecek. Ancak Sow, (vuruş sırasında) ayağını normalden daha yukarı kaldırarak rakibine de müdahale ettiği için faul yapmış sayıldı.
Attila Gökçe Moussa Sow'un röveşatası da heyecanı doruğa çıkardı ama, vuruş sırasında Senegalli'nin bacağı Chico'ya sertçe temas edince Çakır golü geçersiz saydı. Çakır bu kararı nedeniyle çok eleştirilecek. Ancak Sow, (vuruş sırasında) ayağını normalden daha yukarı kaldırarak rakibine de müdahale ettiği için faul yapmış sayıldı.
Mehmet Demirkol

                                    
                                    Tabii ki bir Soweşata'ydı vuruş. Ve bu güzel gole yazık oldu. Peki iptal doğru muydu? 1.90 yükseklikte topa vururken rakibin kafasına da vuruyorsanız bu fauldür. Estetik ve Soweşata sürekliliği rekoru açısında yazık olsa da Çakır'ın kararı doğru.
Mehmet Demirkol Tabii ki bir Soweşata'ydı vuruş. Ve bu güzel gole yazık oldu. Peki iptal doğru muydu? 1.90 yükseklikte topa vururken rakibin kafasına da vuruyorsanız bu fauldür. Estetik ve Soweşata sürekliliği rekoru açısında yazık olsa da Çakır'ın kararı doğru.
Rıdvan Dilmen

                                    Sow'un pozisyonuyla ilgili Ahmet (Çakar) Hoca'yı aradım "faul" dedi. "Neden?" dedim. "Kafa vurma mesafesinde" dedi. Sow'un attığı golü 10 hakem yorumlarsa 5 -5 ayrılırlar.
Rıdvan Dilmen Sow'un pozisyonuyla ilgili Ahmet (Çakar) Hoca'yı aradım "faul" dedi. "Neden?" dedim. "Kafa vurma mesafesinde" dedi. Sow'un attığı golü 10 hakem yorumlarsa 5 -5 ayrılırlar.