Cadı Kazanı: Favorilerin elendiği lanetli stat!

Kazan Arena, favorilere mezar oldu.
Kazan Arena, favorilere mezar oldu.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda kritik maçlara ev sahipliği yapan Kazan Arena, turnuvanın favorilerine adeta mezar oldu. Şampiyonanın 3 büyük favorisi Brezilya, Arjantin ve Almanya'nın Kazan Arena'da elenmesi ortaya ilginç bir istatistik çıkarttı.

Rusya’da düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda heyecan tüm hızıyla devam ediyor. Yarı final eşleşmelerinin netlik kazanmasının ardından kupada yalnızca Avrupa takımlarının kalması ilginç bir tesadüf oldu.

Favorilerin erken veda ettiği bu turnuvada dikkati çeken bir başka detay ise dev takımların Kazan Arena’dan sağ çıkamaması oldu. Son Dünya Kupası şampiyonu apoletiyle grubundan çıkamayan Almanya, Belçika’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda eden Brezilya ve Fransa’nın 4-3’le evine yolladığı Arjantin aynı statta, aynı hazin sonu paylaştı.

Turnuvanın 3 büyük favorisi olan bu takımlar, 2018 Dünya Kupası’nda son maçlarına Kazan Arena’da çıktılar ama bu maçlardan sağ çıkamadılar.

Güney Kore 2-0 Almanya

Turnuvadaki ilk maçında Meksika’ya mağlup olan ve oynadığı futbolla beklentilerin uzağında kalan Almanya, İsveç karşısında ‘ya tamam, ya devam’ maçına çıktı. Tıpkı Meksika karşısında gibi zorlandığı maçta Toni Kroos’un enfes füzesiyle 3 puanı kapan Panzerler, ümitlerini son maça taşıdı ve Güney Kore karşısında erken final oynadı. Etkisiz futbolunu Güney Kore karşısında da sürdüren Almanya, son dakikada yediği ilginç golle sahadan 2-0 mağlup ayrıldı ve 3 puanda kalarak gruptan çıkamadı. Böylece, son şampiyonların bir sonraki turnuvada gruptan çıkamaması lanetinden de kurtulamamış oldu.

Fransa 4-3 Arjantin

Kazan Arena’dan çıkamayan ikinci takım Arjantin oldu. Messi’nin büyük bir sorumluluk ve stres altına girdiği Arjantin, gruptaki ilk maçında İzlanda ile 1-1 berabere kaldı. Bu beraberlik, Arjantin ve Messi hakkındaki soru işaretlerini arttırırken; Hırvatistan karşısında yaşanan 3-0’lık hezimet bardağı taşıran son damla oldu. Sahaya sürdüğü ilk 11 ve oyuncu tercihleriyle turnuvanın en başarısız teknik adamı olan Sampaoli, artık tüm işi futbol şansına bırakmıştı. Tangocular işte tam bu anda, Cüneyt Çakır’ın yönettiği maçta Nijerya ile kozlarını paylaştı. Rojo’nun mucize golüyle grubunu 4 puanla tamamlayan Arjantin, son 16’ya kaldı ancak yine de tehlike çanları çalıyordu. Turnuvanın en patlayıcı takımı olan Fransa, belki de kupanın en keyifli maçında Arjantin’i 4-3 mağlup etti. Fransa yoluna devam ederken, Messi uçak bileti bakıyordu…

Brezilya 1-2 Belçika

Kağıt üzerinde turnuvanın favorisi olan Brezilya, grubunu 7 puanla lider tamamlasa da sahada pek ümit vermedi. Çeyrek finale kadar 14 dakika yerde yatan Neymar’ın günah keçisi ilan edildiği Sambacılar, Belçika karşısında ilk yarıda pek bir varlık gösteremedi. İlk yarım saatte 2-0 geriye düşen Brezilya, ikinci yarıda oyunu Belçika yarı sahasına yıktı ancak aradığı 2. golü bulamadı. Tartışmalı pozisyonlarda VAR’a başvurulmaması hafızalara kazansa da sahadan 2-1 mağlup ayrılan Brezilya, turnuvaya veda etti.

✈️ Messi eve dönüyor...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

⛔ Dünya Kupası lanetinin son kurbanı Almanya oldu. 🔴 Not: Twitter'a da bekleriz...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()

✈️ Panzerler evine dönüyor..

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()