Cedi Osman 'deprem' için NBA'i seferber etti

Cedi Osman.

A Milli Basketbol Takımımız'ın ve NBA takımı Cleveland Cavaliers'ın yıldız basketbolcusu Cedi Osman, 'deprem' tweet'i NBA yıldızlarını ve birçok ismi harekete geçirdi.

Yıldız basketbolcu, bu sabaha karşı oynanan Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her üçlük için 100 dolar bağışlayacağını açıkladı, takım arkadaşlarını da harekete geçirdi.

NBA yıldızlarına ek olarak çok sayıda ünlü isim de kampanyaya katıldığını açıkladı.

NBA'de Türkiye'yi başarıyla temsil eden milli basketbolcumuz Cedi Osman, takımı Cleveland Cavaliers'ın Chicago Bulls ile oynayacağı maç öncesi Elazığ'da yaşanan depremin mağdurları için özel bir kampanya başlattı.

"Bu akşam oynayacağımız Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls maçında atılacak her 3 sayılık basket için Elazığ'daki depremin mağdurlarına 100 dolar bağışta bulunacağım. Haydi, atabildiğimiz kadar atıyoruz." tweet'iyle başlatılan yardım sürecine ilk katılan isim, Cedi'nin ABD'li takım arkadaşı Larry Nance oldu.

Larry Nance ile başladı, milli yıldızlar ile devam etti

Milli basketbolcu, Larry Nance'in kampanyaya katılım sürecini "Güzel bir haberim var. Isınmada Larry Nance Jr. yanıma geldi 'Gel 200 yapalım. Ben de maçta atılan her 3 sayı için 200 dolar bağışlayayım.' dedi. Ben sadece kendi adıma 100 doları, 200 olarak güncelliyorum. Teşekkürler." paylaşımıyla duyurdu.

Arda Turan. Milli basketbolcu, Larry Nance'in kampanyaya katılım sürecini "Güzel bir haberim var. Isınmada Larry Nance Jr. yanıma geldi 'Gel 200 yapalım. Ben de maçta atılan her 3 sayı için 200 dolar bağışlayayım.' dedi. Ben sadece kendi adıma 100 doları, 200 olarak güncelliyorum. Teşekkürler." paylaşımıyla duyurdu.

Milli futbolcular Arda Turan, Yusuf Yazıcı ve Nuri Şahin'e olarak milli basketbolcu Işıl Alben'in de katıldığı kampanya kısa bir süre içerisinde 365.000 TL gibi bir tutara ulaşmayı başardı. Cedi Osman'ın kampanyayı genişleterek NBA oyuncularının daha yoğun katılımını sağlaması bekleniyor.