Cengiz Ünder'in serbest kalma bedeli belli oldu

Milli yıldızın gol sevinci kameralara bu şekilde yansıdı.
Milli yıldızın gol sevinci kameralara bu şekilde yansıdı.

Serie A ekibi Roma, milli gururumuz Cengiz Ünder için en az 60 milyon avronun (366 milyon TL) altında gelecek teklifleri dikkate almama kararı aldı. Genç yıldız ile alakalı son olarak Barcelona’nın 50 milyon avroluk bir transfer teklifi olduğu ifade edilmişti.

Kadrosunda potansiyele sahip genç isimleri ve tecrübeli yıldızları barındıran İtalyan ekibi Roma, sezon sonunda önemli oyuncularını kaybedebilir. Avrupa’nın önemli kulüpleri tarafından yakından takip edilen Kostas Manolas, Lorenzo Pelegrini ve milli gururumuz Cengiz Ünder’in serbest kalma bedelleri belli oldu.

Avrupa devlerinin radarında olan Yunan stoper Kostas Manolas’ın 36 milyon avro (220 milyon TL), İtalyan orta saha Lorenzo Pellegrini’nin ise 30 milyon avroluk (183.1 milyon TL) serbest kalma bedellerinin bulunduğu öğrenildi.

Cengiz Ünder, Viktoria Plzen karşısında kaydettiği golün sevincini yaşıyor...
Cengiz Ünder, Viktoria Plzen karşısında kaydettiği golün sevincini yaşıyor...

Bu iki ismin sezon sonunda yüksek ihtimalle takımdan ayrılacak olması sonrasında Başkent ekibi, birçok talibi bulunan milli gururumuz Cengiz Ünder için de serbest kalma bedeli belirledi. 21 yaşındaki futbolcumuz için en az 60 milyon avro (366 milyon TL) talep eden başkent ekibi, bu rakamın altında gelecek tüm teklifleri reddetme kararı aldı.

BARCELONA TALİP OLMUŞTU

Roma'daki performansıyla dünya yıldızı olma yolunda ilerleyen Cengiz Ünder, her geçen gün biraz daha Avrupa devlerinin dikkatini üzerine çekiyor. Bayern Münih'in 50 milyon avroluk teklifle Roma'nın kapısını çalmasından sonra bir başka dünya devi daha genç yıldız için devreye girmişti: Barcelona...

Cengiz Ünder, Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde ısınıyor...
Cengiz Ünder, Şampiyonlar Ligi karşılaşması öncesinde ısınıyor...

İngiliz basınında çıkan haberlere göre; Barça'nın yanı sıra Arsenal, Manchester City ve Manchester United'ın da Cengiz için 50 milyon sterlinlik (56 milyon avro) bir teklif hazırladıkları iddia edilirken, genç oyuncuya ilgi duyduklarını açıklamışlardı. Barcelona'nın da Cengiz için aynı rakamı gözden çıkardığı ileri sürülmüştü.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

😍 Gözlerinin içi gülüyor...

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()