Cenk Tosun 25 milyon Avro'ya Everton'a transfer oldu: Yakında açıklanacak

​Cenk Tosun 25 milyon Avro'ya Everton'a transfer oldu: Yakında açıklanacak
​Cenk Tosun 25 milyon Avro'ya Everton'a transfer oldu: Yakında açıklanacak

Beşiktaş, Cenk Tosun'un transferi için İngiliz ekibi Everton ile 25 milyon Euro'ya anlaştı. Transferin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

İngiliz ekiplerinin radarında olan ve adı sürekli transfer dedikodularına karışan Cenk Tosun, Ada yolunda. Beşiktaş'ın Cenk Tosun'u isteyen İngiliz ekibi Everton ile 25 milyon Avro karşılığında anlaştığı öğrenildi.

Fanatik'in haberine göre; Beşiktaş'ın Cenk Tosun'un transferi için Everton ile Sivasspor maçından önce anlaştığı ve Cenk'in Sivasspor maçında bu sebeple yedek soyunduğu belirtildi. Herhangi bir sakatlık durumunu önlemek için yedek soyundurulan Cenk Tosun, Negredo'dan istenen verimin alınamaması üzerine oyuna girdi.

EN PAHALI TÜRK OYUNCU OLACAK

Everton kulübü, Beşiktaş'ın kapısını ilk çaldığında başkan Fikret Orman İngilizlerden Cenk için tam 40 milyon Avro istedi. Uzun süren pazarlıklar sonucu taraflar 25 milyon Avro karşılığında el sıkıştı ve ön sözleşme imzalandı. Cenk Tosun 25 milyon Avroluk fiyatıyla Türkiye'den yurt dışına transfer olan en pahalı oyuncu olarak tarihe geçecek.

Bu arada anlaşmanın detayları da ortaya çıktı. Everton'ın Cenk Tosun ile 4.5 yıllık anlaşmaya vardığı ve Cenk'in Everton'dan önümüzdeki yarım sezon için 2 milyon Avro, diğer sezonlar ise 4 milyon Avro alacağı öğrenildi.