Cenk Tosun için ilk teklif geldi: İngiliz kulüpleri birbirleriyle yarışıyor

​Cenk Tosun için ilk teklif geldi: İngiliz kulüpleri birbirleriyle yarışıyor
​Cenk Tosun için ilk teklif geldi: İngiliz kulüpleri birbirleriyle yarışıyor

Bu sezon ligde ve özellikle Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği performansla İngiliz kulüplerinin radarına giren Cenk Tosun için teklifler gelmeye başladı.

Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun son dönemde parlayan yıldızı Cenk Tosun'un talipleri gün geçtikçe artıyor.

Yaz transfer döneminde Crystal Palace'ın ilgilendiği yıldız golcü için Newcastle United ve Tottenham'ın da devreye girdiği Newcastle'ın teklif yapmaya hazırlandığı belirtildi.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Newcastle United'ın Cenk Tosun'a 20 milyon Euro'luk bir teklif yaptığı öğrenildi. Newcastle United'ın menajerler aracılığıyla Cenk Tosun'a bu teklifi ilettiği ancak başkan Fikret Orman'ın bu teklifi reddettiği kaydedildi.

Fikret Orman'ın 20 milyon Euro değil, 20 milyon Sterlin istediği ve bu düşüncesinden de vazgeçmeyeceği belirtildi.

Newcastle United, Ocak ayında Cenk'i mutlaka kadrosuna katmak isterken Tottenham'ın da yıldız golcü için devreye girdiği öğrenildi. Harry Kane ile Real Madrid'in ilgilenmesi üzerine Cenk Tosun'u gündemine alan Tottenham'ın, Cenk için Fikret Orman'ın istediği bonservis bedelini ödeyebileceği belirtildi.

Cenk Tosun'un transferi konusunda daha önce Habertürk'e açıklamalarda bulunan başkan Fikret Orman şu sözleri kaydetmişti:

  • "Allah nazardan saklasın harika gidiyor. tabii ki teklifler gelecek ama ben devre arasında satışına sıcak bakmıyorum. Nedenini sorarsanız da Şampiyonlar Ligi’nde sürekli gol atan bir oyuncu var. Belki de bizi üst turlara taşıyacak. Her galibiyette para kazanıyoruz.
  • Bunun hesabını yaparsak Cenk'i satacağımız paraya yakın bir para bu galibiyetler ve turdan gelecek. O zaman neden satayım? Sezon sonu istediğimiz rakama elden çıkarırız."

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon çıktığı 3 maçta 3 gol atan Cenk Tosun, 1 de asist yaparak Beşiktaş'ın attığı 7 golün 4'üne direkt katkı sağladı.