Cenk Tosun'u üzen karar!

​Cenk Tosun'u üzen karar!
​Cenk Tosun'u üzen karar!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton forması giyen Cenk Tosun, Leicester City maçına yedek başladı ancak 3 oyuncu değişikliği yapılmasına rağmen oyuna alınmaması hayal kırıklığı yarattı.

İngiltere Premier Lig 25. Hafta mücadelesinde Everton ile Leicester City karşı karşıya geldi.

Goodison Park’ta oynanan maça yedek kulübesinde başlayan Cenk Tosun, tam 88 dakika forma şansı bekledi ancak hayal kırıklığına uğradı. 81. ve 88. dakikalar arasında oyuna müdahale ederek hücum hattından 3 ismi değiştiren Everton Teknik Direktörü Sam Allardyce, milli oyuncuya şans vermedi.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

İlk olarak 81. dakikada Wayne Rooney‘i çıkaran Sam Allardyce, İngiliz oyuncunun yerine orta saha oyuncusu Morgan Schneiderlin’i oyuna dahil etti. Daha sonra Gylfi Sigurdsson ile bir diğer golcü Dominic Calvert-Lewin’i değiştiren deneyimli teknik adam, son değişiklik tercihini ise Ashley Williams’tan yana kullandı.

Oumar Niasse’nin yerine savunma oyuncusu Ashley Williams’ı oyuna alması taktiksel bir tercih olarak yorumlanırken, Gylfi Sigurdsson’ı oyundan aldıktan sonra Cenk Tosun yerine Dominic Calvert-Lewin’i sahaya sürmesi şaşkınlık yarattı.

Fotoğraf: Reuters
Fotoğraf: Reuters

Everton formasıyla çıktığı ilk maçta tam not alan Cenk Tosun, son haftalardaysa eleştiri oklarından nasibini alıyor.