Beşiktaş'tan Wout Weghorst açıklaması

Wout Weghorst
Wout Weghorst

Wout Weghorst'un Beşiktaş - Kasımpaşa mücadelesinde ilk yarının uzatma anlarında attığı golün ardından yaptığı sevinç gündem oldu. Hollandalı yıldızın takımdan ayrılacağı yönündeki haberlere Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı'dan açıklama geldi.

Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ettiği mücadelede takımının ikinci golünü atan Wout Weghorst sevincini kale arkasındaki taraftarlarla paylaştı.

Weghorst'un yaptığı sevinçte "Bye bye" ifadesi takımdan ayrılacağı yönünde yorumlanırken, Ceyhun Kazancı konuyla ilgili olarak NTV Spor'a konuştu.

Wout Weghorst Beşiktaş'tan ayrılacak mı?

Beşiktaş Futbol Direktörü Ceyhun Kazancı, Wout Weghorst hakkında konuştu.

  • "Weghorst neden taraftara veda etti, neden öyle bir hareket yaptı anlamadım. Şu an bizim futbolcumuz. Burnley ile sözleşmemizde devre arası geri dönmesini veya ayrılmasını içeren bir madde yok. Sözleşmemiz sezon sonunda bitiyor."
  • "Eğer Machester United veya başka bir takım Weghorst’u isterse zaten Burnley ile görüşecek. Burnley o zaman bizimle temasa geçip ayrılık şartlarını görüşecek. Biz kabul edersek sözleşme fesih olur. Aksi taktirde sezon sonuna kadar bir yere gidemez. Ayrılığa onay vermemizin de bir karşılığı olur. Örnek veriyorum. Burnley bize ‘Weghorst için şu takımla anlaştık. Bonservis bedelinin yarısını size veriyoruz.’ diyebilir. Bu farklı bir şart da olabilir. O zaman oturur konuşuruz."

Şenol Güneş ne söyledi?

Şenol Güneş, Wout Weghorst'un takımdan ayırılıp ayrılmayacağının sorulması üzerine,

  • "Weghorst bizim için önemli oyuncu. Hem yürekten oynuyor hem de oyuna katkı yapıyor. Değerli bir oyuncu. Veda etmesi için seyirciye etmesi yetmiyor, kulübe de söylemesi gerekiyor. Resmiyette öyle bir şey olmadı. Böyle bir gelişmeyi ben de duydum ama henüz net değil. Teknik olarak iyi oynayan bir oyuncunun gitmesini istemem."
  • "Aynı şey Cenk'te olmuştu. Gelişmeleri bilmiyoruz. Bizde de iyi işler yaptığını düşünüyorum. Transferler teknik tarafı olarak olumlu bakmam. Ekonomik ve idari olarak, oyuncunun isteği, kulübün isteği hepsinin örtüşmesi lazım. Bugünkü maçta iyi oynadı. 3 puana çok katkı yaptı. Gitmeyle ilgili hem kendisiyle hem kulüple konuşmadan sonra değerlendiririz. Transferler futbolda olan şeyler. Gelişme olursa size bilgi veriliriz" şeklinde konuştu.