Chapecoense'den tüm dünyayı şaşırtan karar

Kolombiya'daki uçak kazasında futbolcularını kaybeden Brezilya ekibi Chapecoense, lig yönetiminin küme düşürülmeme teklifine olumsuz yanıt verdi.

Önceki günlerde Ronaldinho ve Riquelme gibi isimlerin "Chapecoense için oynayabiliriz" çağrısına olumsuz cevap veren Brezilya kulübü yaptığı son açıklamayla da dikkati çekti.

Brezilya Futbol Federasyonu'nun üç yıl boyunca küme düşürülmeme teklifinde bulunduğu Chapecoense'de yönetim bu hamleye olumsuz yanıt verdi.

Kulüp yönetimi Güney Amerika basınına verdiği demeçte bu teklifi kabul etmediklerini bildirdi. Chapecoense kulübünün bu teklife olumsuz yanıt vermesinin sebebi ise diğer kulüplere haksızlık olacağı görüşü...

Bir çok kulüpten ve ülke federasyonlarından destek alan Chapecoense alt yapıdan çıkarttığı ve kiraladığı futbolcularla kadrosunu kurmaya devam ediyor. Son olarak Uruguaylı futbolcu Emilio Zeballos'u kadrosuna katan Brezilya ekibi uçak kazasının ardından ilk maçına 21 Ocak'ta Palmeiras karşısında çıkacak.

- Chapecoense dünya yıldızlarını reddetmişti



Kolombiya'daki uçak kazasında futbolcularını kaybeden Chapecoense Kulübü, sıfırdan yapılanmaya gidiyor. İlk iş olarak teknik direktör Vagner Mancini ile anlaşmaya varan Brezilya Kulübü önümüzdeki haftadan itibaren de transfer çalışmalarına hız verecek.

Ronaldinho, Riquelme ve Gudjohnsen gibi futbolcuların tekrar futbol oynama isteklerini ilettiği Chapecoense, sürpriz bir çıkışa imza attı. Brezilya kulübünün başkanı Ivan Tozzo yaptığı açıklamada "Biz gösterişsiz ve mütevazi bir takımız, bu tarz oyuncularla oynayamayız" diye konuştu.

Tozzo'nun bu açıklamaları Güney Amerika basınında futbolseverlere şaşkınlık yaşatırken Chapecoense'nin alt yapıdan ve kiralık olarak kadrosuna katacağı isimlerle yola devam edeceği ifade edildi.