Cleveland ezdi geçti: Golden State Warriors kendi silahı ile vuruldu

Golden State Warriors 116 -Cleveland Cavaliers 137
Golden State Warriors 116 -Cleveland Cavaliers 137

Golden State Warriors şampiyonluk için çıktığı maçta ağır bir yenilgi aldı.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi NBA’de play-off final serisi dördüncü maçında Cleveland Cavaliers ile Golden State Warriors karşı karşıya geldi.

Quicken Loans Arena’da oynanan maçı dış atışlarla baştan sona üstün götüren Cleveland Cavaliers, parkeden 137 – 116 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve seride durumu 3-1’e getirdi. Play-off’lardaki 15 maçlık galibiyet serisi böylece sona eren Golden State Warriors ise 16-0 ile şampiyon olarak tarihe geçme fırsatını kaçırmış oldu.

Maça oldukça hızlı başlayan ev sahibi ekip, ilk yarıda kaydettiği 86 sayı ile NBA finalleri tarihinde ilk devrede en fazla sayı atan takım oldu. Rekorların arka arkaya geldiği gecede rakip potaya tam 24 üçlük göndererek Golden State Warriors'ı kendi silahı ile vuran Cavaliers, bu alanda da rekor kırdı.

Bulduğu 7 üçlük isabetiyle toplamda 40 sayı kaydeden Kyrie Irving galibiyetin mimarlarından olurken, LeBron James de 31 sayı 10 ribaund 11 asistlik performansıyla geceye damga vurdu. Kariyerindeki 9. NBA finali triple-double’ına imza atan LeBron James böylece 8 trible-double’ı bulunan Magic Johnson’ı geride bıraktı ve NBA finalleri tarihinde en çok triple double yapan oyuncu oldu.

Stephen Curry’nin 14 sayıda kalarak yetersiz bir görüntü çizdiği Golden State Warriors cephesinde Kevin Durant ise 35 sayı kaydetti ancak mağlubiyete engel olamadı.

Serinin beşinci maçı 13 Haziran tarihinde Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece sabaha karşı 04:00’da oynanacak.