Cocu, İstanbul'a geliyor: 3 yıllık anlaşma tamam

Phillip Cocu
Phillip Cocu

Fenerbahçe'de teknik direktör arayışı nihayet sona erdi. Uzun süredir görüştüğü Phillip Cocu ile 3 yıllık anlaşma sağlayan sarı lacivertli ekip, Hollandalı teknik adamı yarın İstanbul'a getiriyor.

Aykut Kocaman ile yolları ayıran Fenerbahçe, Hollanda ekibi PSV'de başarılı işler çıkaran Phillip Cocu ile 3 yıllık anlaşmaya vardı.

Habertürk Gazetesi’nde yer alan göre; başarılı çalıştırıcının kulübü PSV Eindhoven ile gerçekleştirilen görüşmeler sorunsuz tamamlandı. Hollanda temsilcisiyle bugün resmen yollarını ayırması beklenen Cocu, yarın İstanbul’a gelecek.

İstanbul’da yapılan son görüşmelerin Hollandalı teknik adamın sarı lacivertli kulüp ile resmi sözleşme imzalaması bekleniyor.

FENERBAHÇE NE ZAMAN TOP BAŞI YAPACAK?

Teknik direktör konusunun Phillip Cocu ile çözümlenmesinin ardından Fenerbahçe’nin de yeni sezon hazırlık kampı yavaş yavaş netleşmeye başladı.

Comolli ve Hollandalı çalıştırıcı, yaptıkları görüşmeler sonunda hazırlık kampının 28 Haziran’da başlamasına karar verdi. Samandıra’da başlayacak olan idmanların ardından Topuk Yaylası’na gidilerek kamp sürdürülecek. Yurt dışı kampı için karar ise daha sonra verilecek.

Hollanda basınında çıkan haberlere göre; PSV, Phillip Cocu'dan boşalacak teknik adamlık koltuğuna şu anda Avustralya Milli Takımı'nda kayınpederi Bert van Marwijk'in yardımcılığını yapan Mark van Bommel'i getirecek.

Sportif Direktör Damien Comolli’nin yaklaşık bir yıldır teknik direktör Philip Cocu’yu yakın takibe aldığı öğrenildi. Başkanlık yarışı hazırlıkları içerisindeki Ali Koç’un görüşüp anlaştığı Comolli daha o dönemlerde Philip Cocu’nun tüm maçlarını izlemiş ve gerekli tüm notları toplamış. Bunun sonucunda da Ali Koç’un başkanlığa seçilmesinin ardından da Comolli’nin Cocu ile görüşüp anlaşması fazla uzun sürmedi.