Cocu kanunları yürürlüğe girdi: İlk talimatı verdi

Cocu
Cocu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, takım üzerindeki ağırlığını hissettirmeye başladı. Takım içindeki iletişimin önemine değinen Hollandalı teknik adam, istediği takımın niteliklerini dile getirirken gerekirse oyun içinde seslerin yükselmesi gerektiğini söyledi.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, yeni sezon hazırlıklarını İsviçre'nin Lozan kentinde sürdüren Fenerbahçe'de teknik direktör Cocu, antrenmanlara ağırlığını koymaya başladı.

Çalışmalarda futbolculardan arkadaşlarını uyarmalarını isteyen Cocu, "Gör-konuş-hızlı uygula" kuralı çerçevesinde oyun akışı içerisinde seslerin yükselmesi gerektiğini anlattı.

AA
AA

Takımda yardımlaşmanın en önemli konu olduğunu belirten Hollandalı teknik adam, oyuncularına ne nitelikte bir takım istediğini şu sözlerle aktardı:

AA
AA
  • "Burada keyif alarak taşıdığımız bir sorumluluk var. Herkes eşit şekilde sorumluluğumuzun yükünü paylaşmalı ve taşın altına elini koymalı. Birimizin derdi, hepimizin derdi, birimizin mutluluğu hepimizin mutluluğudur. Sorunlar en son bize gelmeli. Siz kendi içinizde tüm sorunları beraberce çözmelisiniz. Kimse kendini yalnız hissetmemeli."

Bu arada sarı-lacivertli takımın kaptanları Volkan Demirel ve Mehmet Topal, yeni transferler Berke Özer ve Barış Alıcı ile yakından ilgilenirken, Mehmet Ekici de antrenmandaki etkili performansıyla Cocu'dan övgü aldı.

Öte yandan, antrenmandaki gol çalışması sırasında İsmail Köybaşı attığı röveşata golüyle arkadaşlarından alkış aldı.

📸 Antrenmandan kareler. #FBSK

Fenerbahçe SK (@fenerbahce)'in paylaştığı bir gönderi ()