Cocu'nun sözleşmesi feshedildi

Phillip Cocu, Ankaragücü maçı öncesinde basın mensuplarına poz veriyor.
Phillip Cocu, Ankaragücü maçı öncesinde basın mensuplarına poz veriyor.

Fenerbahçe, Phillip Cocu’nun sözleşmesinin karşılıklı olarak feshedildiğini açıkladı. Yapılan açıklamada Hollandalı teknik adama teşekkür edildi.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe, Hollandalı teknik direktör Phillip Cocu ile olan sözleşmenin karşılıklı anlaşmaya varılarak sona erdirildiğini bildirdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik direktör Phillip Cocu ile olan sözleşmemiz, tarafların anlayış ve hoşgörüsü çerçevesinde karşılıklı anlaşmaya varılarak sona erdirilmiştir. Süreçteki iş birliği ve olumlu tutumu sebebiyle kendisine teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz." ifadeleri yer aldı.

Phillip Cocu MKE Ankaragücü maçını yedek kulübesinden takip ediyor.
Phillip Cocu MKE Ankaragücü maçını yedek kulübesinden takip ediyor.

Fenerbahçe Kulübü, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında MKE Ankaragücü'ne karşı alınan 3-1'lik yenilginin ardından Hollandalı teknik adamın görevine son verildiğini duyurmuştu.

Sarı-lacivertli ekip, o günden sonra maçlara Cocu'nun yardımcılığını yapan Erwin Koeman yönetiminde çıkıyor.

ANKARAGÜCÜ MAÇINDA NE OLDU?

Fenerbahçe'nin Ankaragücü'ne 3-1 yenilmesi, sarı-lacivertli taraftarların büyük tepkisine neden oldu. Tribünlerin tamamına yakınını dolduran Fenerbahçeli taraftarların bir bölümü, 3-1'lik skorun ardından Ülker Stadı'nı terk etmedi.

Phillip Cocu idmanda öğrencilerini uzaktan izliyor.
Phillip Cocu idmanda öğrencilerini uzaktan izliyor.

Hakemin son düdüğünün ardından tribünlerde kalan ve teknik direktör Phillip Cocu gönderilmeden stadı terk etmeyecekleri yönünde tezahüratlar yapan Fenerbahçeli taraftarlar, yönetime çağrıda bulundu. Yaklaşık yarım saat kadar stadı terk etmeyen sarı-lacivertli taraftarlar, Ersun Yanal ve Yılmaz Vural lehine tezahüratlar yaptı.

Phillip Cocu'nun görevden alındığının açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertli futbolseverler, daha sonra stadı terk etti. Futbolcuların kullandığı kapıdan yardımcılarıyla çıkan Cocu, soruları yanıtlamaktan kaçındı. Oldukça moralsiz olduğu gözlenen Cocu, stattan özel aracıyla çıkış yaptı.

Hollandalı teknik adam Kadıköy'de oynanan mücadeleyi oturduğu yerden takip ediyor.
Hollandalı teknik adam Kadıköy'de oynanan mücadeleyi oturduğu yerden takip ediyor.

AYRILIRKEN GERGİNLİK YAŞANDI

Phillip Cocu'nun stattan çıkışında, kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Hollandalı teknik adamın ayrılışı esnasında polis, Cocu'nun stattan çıkması için MKE Ankaragücü takımını taşıyan otobüsün önünü kesti.

Bunun üzerine MKE Ankaragücü takımı oyuncuları yerinden kalkıp, camlara vurarak polise tepki gösterdi. Polisin yolu açması üzerine önce MKE Ankaragücü kafilesi, ardından da Cocu stadı terk etti.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🚨 Fenerbahçe'de Cocu dönemi 'resmen' sona erdi.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()