Cristiano Ronaldo, 20 yıl sonra bir ilki yaşayacak

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

41 yıl sonra ilk kez Premier Lig'de üst üste 5 deplasman maçından yenilgiyle ayrılan Manchester United'da Cristiano Ronaldo, kariyerinin en zor kararının eşiğinde. 37 yaşındaki futbolcu İngiliz ekibinde kalırsa, 20 yıl sonra bir ilki yaşamış olacak.

Manchester United ile bu sezon büyük hayal kırıklığı yaşayan Portekizli süper yıldız Cristiano Ronaldo, kariyerinin en zor kararının eşiğinde... 37 yaşındaki yıldız, büyük değer verdiği Sir Alex Ferguson ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Premier Lig'de son olarak Brighton'a 4-0 yenilen Manchester United'ın sezonu ilk 4'ün dışında bitirmesi kesinleşti. İngiliz devi böylece gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyecek. 1981 yılından bu yana ilk kez deplasmanda 5 maç üst üste kaybeden Kırmızı Şeytanlar ayrıca, tarihinin en çok gol yediği sezonu geride bırakmış olacak.

Takımı ayakta tutan isim

United'ın böylesine hayal kırıklığıyla dolu bir sezon geçirmesine karşın Portekizli Cristiano Ronaldo, takımın ayakta kalan isimlerinden olmayı başardı. Bu sezon 38 maçta Kırmızı Şeytanlar'ın formasını giyen 37 yaşındaki futbolcu, 24 gol atıp 3 de asist yaptı.

Takımdan ayrılmazsa 20 yıl sonra bir ilki yaşayacak

Eğer Ronaldo Manchester United'da kalmaya karar verirse, 20 yıl sonra bir ilki yaşamış olacak. Portekizli süper yıldız gelecek yıl da kırmızı- şeytanların formasını giymesi halinde 20 yıl sonra Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edememiş olacak.