Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere Başbakanı'na Cüneyt Çakır esprisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May

NATO zirvesi için Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, oturum arasında İngiltere ile Hırvatistan arasında oynanan Dünya Kupası çeyrek finalini takip eden İngiltere Başbakanı'na esprili bir dille, "Yenilirseniz Cüneyt Çakır'a bahane bulmayın" dedi.

29 liderin katıldığı Brüksel'de gerçekleşen NATO zirvesi, pek çok açıdan ilginç anlara sahne oldu. Zirvede gerçekleştirilen oturumların arasında vakit bulan liderler Dünya Kupası'nda İngiltere ile Hırvatistan'ın çeyrek final mücadelesini takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İngiltere Başkanı Theresa May arasında geçen diyalog ise yüz güldüren cinstendi.

Arnavutluk Başbakanı'nın sosyal medya hesabından "Son Dakika" notuyla paylaştığı videoda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun cep telefonundan maçın son dakikalarını ayaküstü Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile izlediği görüldü. Karşılaşmanın son anlarını dikkatle takip eden liderler, bir yandan maçı yorumladı.

YENİLGİNİN ARDINDAN MAY'İ TESELLİ ETTİLER

Videoda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, İngiltere Başbakanı May'e maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın Türk olduğundan bahsettiği, müsabakanın bitiş düdüğünün ardından diğer liderlerinde May’i teselli ettiği görülüyor.

ERDOĞAN'DAN CÜNEYT ÇAKIR ESPRİSİ

Maçı dikkatle izleyen Başkan Erdoğan'ın bu sırada "Hadi bitir şu maçı Çakır" ve May'e esprili bir şekilde, "Yenilirseniz, Türk hakem Cüneyt Çakır'a bahane bulmayın" dediği görüldü.