Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı kuralı açıklaması

​Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı kuralı açıklaması
​Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı kuralı açıklaması

Mabeyn Köşkü'nde ATV, A Haber ve A News ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalar yaparken yabancı kuralına da değindi ve yabancı sınırlamasının olması gerektiğini belirtti.

ATV canlı yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine futbolla ilgili sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi.

Yabancı oyuncu sayısının sınırlanması gerektiğini kaydeden Erdoğan, "Kulüplerimizle konuşarak bir yere vardırmamız lazım. Ben, Gençlik ve Spor Bakanımız’la da konuşuyorum. Osman Bey yıllarca sporun içinde bulundu. Futbolda özellikle yabancı oyuncu sayısının aşırı oluşu, bize bazı dezavantajlar getiriyor. En önemli dezavantajı, A Milli Takım’a yansıması. Oyun anlamında yerli oyuncularımızın performansı ligde az kaldığı için, milli takımda da o gücü yakalayamıyoruz. Kulüplerimiz hiç mi yabancı oynatmasın? Oynatsın ama bu kadar fazla değil. Bakıyorsun sahaya, neredeyse yerli oyuncu yok. Bunu doğru bulmuyorum. Gereğinden fazla" dedi.

YABANCI SINIRI BELLİ SAYIDA TUTULMALI

Cumhurbaşkanı, yabancı sayısıyla ilgili sözlerini şu şekilde noktaladı: "Yabancı konusu belli sayıda tutulabilir ve bu durum tribünlere farklı heyecan getirebilir. Yerli oyuncular arasında rekabet de olabilir. İşi bitmiş oyuncuların alınmasını ise doğru bulmuyorum."

LUCESCU İLE YENİ BİR HAVA YAKALANDI

Dünya Kupası için umutlu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan galibiyetinin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, "Ukrayna maçı keşke öyle olmasaydı. Ama sonrasında lidere karşı, Hırvatistan maçında alınan netice umudumuzu artırdı. Şimdi önümüzde yeni bir süreç açıldı. İşi yine hafife almamak lazım. İki takım da (İzlanda, Finlandiya) önemli rakipler. Lucescu ile takım yeni bir hava yakaladı. Bu yeni havayı, birliği beraberliği devam ettirerek, 2’de 2 yaparlarsa, Lucescu ile yeniden yakalanan havayla yola devam etme şansı bulunur. Başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ İŞİ SAĞLAM TUTMALI

Beşiktaş’ı Şampiyonlar Ligi’ndeki 3-1’lik Porto galibiyetinden ötürü kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beşiktaş alnının akıyla, gayet güzel ve kollektif bir oyunla galip geldi. Goller de kollektif oyunun eseri. 3-1’lik galibiyetle dönmeleri büyük avantaj. Ancak buradaki maçı da almaları lazım. Daha iş bitmedi. Beşiktaş işi sağlam tutmalı" dedi

  • Not: Şu an yürürlükte olan yabancı kuralına göre takımlar kadrolarında 14 yerli ve 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyorlar. 21 kişilik maç kadrosunda ise en az 9 yerli futbolcunun olması gerekiyor. Takımlar sahaya ise istedikleri şekilde 11 yabancı ya da 11 yerli futbolcuyla dahi çıkabilirler.