Demba Ba, Beşiktaş'a geri dönüyor

Demba Ba, Beşiktaş'a dönüyor
Demba Ba, Beşiktaş'a dönüyor

Teknik direktörlüğe Valerien Ismael'i getiren Beşiktaş, teknik ekibe tanıdık bir ismi katmaya hazırlanıyor. Siyah beyazlıların, eski golcüsü Demba Ba ile yardımcı antrenör olarak büyük oranda anlaştığı iddia edildi.

Futbolculuk kariyerini geçen sene sonlandıran Demba Ba, bir süredir İstanbul'da bulunuyordu. Senegalli ismin kısa süre içinde Beşiktaş'ta yardımcı antrenör olarak göreve başlaması bekleniyor.

  • Beşiktaş'a 2014-15 sezonunda 6 milyon €'ya Chelsea'dan transfer olan Demba Ba, 44 maçta 28 gol - 7 asist ile dikkat çeken bir performans sergilemiş ve taraftarın sevgilisi haline gelmişti. Beşiktaş, sonraki sezon Ba'yı Çin ekibi Shenhua'ya 13 milyon €'ya sattı.

2017-18 sezonunun devre arasında kiralık olarak yeniden takıma dahil edilen yıldız isim, o sezon 2 karşılaşmada forma giyerken, 1 gol atmıştı ve ligde şampiyon olan kadronun içerisinde yer almanın mutluluğunu yaşamıştı. Ardından Göztepe ve Başakşehir’de oynayıp turuncu lacivertlilerde bir lig şampiyonluğu daha yaşayan Demba Ba, geçen yıl İsviçre ekibi Lugano’da aktif kariyerini noktalamıştı.