Demokrasi mücadelesi Daniyar İsmayilov’ı motive etti

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye adına ilk madalyayı kazanan Daniyar İsmayilov, Türk halkının 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı ortaya koyduğu mücadelenin kendisini motive ettiğini söyledi.

2016 Yaz Oyunları, Brezilya'nın Rio kentinde devam ediyor. Milli halterci Daniyar İsmayilov, erkekler 69 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu. İsmayilov, koparmada ilk hakkında 156, ikincisinde 160, üçüncüsünde 163 kilo kaldırdı. Milli sporcu, silkmede ilk hakkında 181, ikincisinde 185, üçüncüsünde ise 188 kilo kaldırdı. Toplamda 351 kilo kaldıran İsmayilov, gümüş madalyanın sahibi oldu. Rio'da Türkiye'ye ilk madalyasını kazandıran milli sporcuyu daha yakından tanıyalım;

Türkmenistan doğumlu 

                                    Rio'da göğsümüzü kabartan Daniyar İsmayilov, 1992 Türkmenistan doğumlu.
Türkmenistan doğumlu Rio'da göğsümüzü kabartan Daniyar İsmayilov, 1992 Türkmenistan doğumlu.
Doğduğu ülke adına yarıştı
24 yaşında olan sporcu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkmenistan'ı temsil etti. İsmayilov, Londra'da 13. oldu.
Doğduğu ülke adına yarıştı 24 yaşında olan sporcu, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkmenistan'ı temsil etti. İsmayilov, Londra'da 13. oldu.
Türk vatandaşlığına geçti

                                    İsmayilov, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2015 ve 2016 Avrupa Halter Şampiyonaları'nda Türk Milli Takımı forması giydi. Söz konusu iki şampiyonada da İsmayilov altın madalyanın sahibi oldu.
Türk vatandaşlığına geçti İsmayilov, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2015 ve 2016 Avrupa Halter Şampiyonaları'nda Türk Milli Takımı forması giydi. Söz konusu iki şampiyonada da İsmayilov altın madalyanın sahibi oldu.
Tankların altına yattılar
Rio'da gümüş madalyanın sahibi olan İsmayilov, 15 Temmuz Darbe Girişimine Türk halkının verdiği tepkinin kendisini olimpiyatlar öncesinde motive ettiğini belirtti. İsmayilov “Türkiye'de insanlar, 15 Temmuz'da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi" dedi.
Tankların altına yattılar Rio'da gümüş madalyanın sahibi olan İsmayilov, 15 Temmuz Darbe Girişimine Türk halkının verdiği tepkinin kendisini olimpiyatlar öncesinde motive ettiğini belirtti. İsmayilov “Türkiye'de insanlar, 15 Temmuz'da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi" dedi.
Halil Mutlu hayranı

                                    Türk vatandaşlığına geçtikten sonra iki Avrupa, bir Dünya Şampiyonluğu kazanan İsmayilov, çocukken Halil Mutlu'nun hayranı olduğunu daha önce belirtmişti. Başarılı sporcu “Çocukken Halil Mutlu'nun fotoğraflarına bakar, onun gibi olmayı hayal ederdim. Halil Mutlu benim için idol bir isim ve Türkiye'ye gelmemde onun da etkisi
Halil Mutlu hayranı Türk vatandaşlığına geçtikten sonra iki Avrupa, bir Dünya Şampiyonluğu kazanan İsmayilov, çocukken Halil Mutlu'nun hayranı olduğunu daha önce belirtmişti. Başarılı sporcu “Çocukken Halil Mutlu'nun fotoğraflarına bakar, onun gibi olmayı hayal ederdim. Halil Mutlu benim için idol bir isim ve Türkiye'ye gelmemde onun da etkisi