Deplasman hikayeleri yeniden yazılacak

Kulüpler Birliği, geçtiğimiz sezonlarda uygulanan deplasman yasağının kalktığını açıkladı

Kulüpler Birliği, geçtiğimiz sezonlarda uygulanan deplasman yasağının kalktığını açıkladı. Böylece artık derbi karşılaşmalarda deplasman takımın tarafları da yer alacak. Uygulama bu sezondan itibaren geçerli olacak.

Kulüpler Birliği Vakfının gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gümüşdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra oluşan birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz sonrasında oluşan birlik ve beraberliğin, kardeşliğin tribünlere yansımasını sağlamak amacıyla deplasman yasaklarının kaldırılmasına karar verdik. Dolayısıyla bundan sonraki Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor deplasmanlarında artık tribünde taraftarların yan yana maç seyretmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu birliğin ve beraberliğin 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden sonra çok daha önem arz ettiğine ve ihtiyaç olduğuna inanıyoruz."

Son yıllarda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor arasında yapılan maçlara deplasman takımının taraftarı alınmıyordu. Ayrıca Beşiktaş ile Bursaspor taraftarları arasındaki olayların ardından iki takımın maçlarına deplasman takımı taraftarı giremiyordu.

- 17 Kasım 2011'den beri deplasman yasağı sürüyordu

Türkiye Futbol Federasyonu 2011-2012 sezonunda Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un o sezon birbirleriyle yapacakları tüm müsabakalara deplasman takımı taraftarlarının alınmayacağını bildirmişti. İlk yasak 20 Kasım Pazar günü İnönü Stadı'nda oynanan Beşiktaş-Galatasaray maçında uygulamaya konuldu.