Derbi Faturası: PFDK'ya sevk edilen 16 ismin alacağı muhtemel cezalar

Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin sona ermesiyle birlikte Türk Telekom Stadı'nın zemini adeta savaş alanına döndü.
Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin sona ermesiyle birlikte Türk Telekom Stadı'nın zemini adeta savaş alanına döndü.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında oynanan olaylı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ardından PFDK'ya sevkler gerçekleştirildi. Her iki takım bünyesinden toplam 16 ismin PFDK'ya sevk edilmesinin ardından verilecek cezalar merak konusu haline geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında oynanan olaylı Galatasaray – Fenerbahçe derbisine ilişkin sevklerini resmen açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre; Galatasaray’da Mustafa Cengiz, Fatih Terim, Hasan Şaş, Badou N’diaye, Ryan Donk, Garry Rodrigues, Mariano ve Abdürrahim Albayrak, PFDK’ya sevk edildi. Fenerbahçe’de ise Roberto Soldado ve Jailson sevk edilen oyuncular oldu.

Olaylı derbinin fitilini ateşleyen pozisyon. Soldado ile Belhanda yaşanan ikili mücadele neticesinde birbirleriyle zıtlaşıyor.
Olaylı derbinin fitilini ateşleyen pozisyon. Soldado ile Belhanda yaşanan ikili mücadele neticesinde birbirleriyle zıtlaşıyor.

PFDK'YA SEVK EDİLEN İSİMLER HANGİ CEZALARI ALABİLİR?

Sporx'te yer alan habere göre; Fatih Terim'in en az 3 maç olmak üzere toplamda 6 maçlık bir cezayla karşı karşı karşıya. Hasan Şaş'ın ise 10 müsabakadan men edilmesi gündemde. Fenerbahçe cephesinde en ağır cezayı Jailson'ıun alması bekleniyor. Brezilyalı futbolcunun 6-7 maç arasında cezalandırılması ihtimaller arasında.

FATİH TERİM

                                    Hakaret ve tehditten PFDK'ya sevk edilen Fatih Terim için kurul, hakareti dikkate alarak bu ihlalden minimum 3 maç ceza verecek. Terim'in Fırat Aydınus'a yönelik 'tehdit içerdiği iddia edilen sözleri' ise tehdit kapsamında değerlendirilmeyecek. Müsabaka sonrası hakemlerle ilgili yapmış olduğu açıklamalardan da Terim'i minimum 3 maç gibi bir ceza bekliyor. Terim'e talimatlar gereği toplamda 6 maçlık bir ceza gelebilir.
FATİH TERİM Hakaret ve tehditten PFDK'ya sevk edilen Fatih Terim için kurul, hakareti dikkate alarak bu ihlalden minimum 3 maç ceza verecek. Terim'in Fırat Aydınus'a yönelik 'tehdit içerdiği iddia edilen sözleri' ise tehdit kapsamında değerlendirilmeyecek. Müsabaka sonrası hakemlerle ilgili yapmış olduğu açıklamalardan da Terim'i minimum 3 maç gibi bir ceza bekliyor. Terim'e talimatlar gereği toplamda 6 maçlık bir ceza gelebilir.
ABDÜRRAHİM ALBAYRAK

                                    Abdurrahim Albayrak, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle kurula gönderildi ancak yapılan değerlendirmenin sonunda sözlerinin ceza gerektiren unsuru içermediği belirlenirse, eylem bir uyarı ya da ufak bir para cezasıyla geçiştirilebilir.
ABDÜRRAHİM ALBAYRAK Abdurrahim Albayrak, sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle kurula gönderildi ancak yapılan değerlendirmenin sonunda sözlerinin ceza gerektiren unsuru içermediği belirlenirse, eylem bir uyarı ya da ufak bir para cezasıyla geçiştirilebilir.
HASAN ŞAŞ

                                    Karşılaşmanın ardından yaşanan olaylarda hatalı olduğunu daha sonra kendisi de kabul ede Hasan Şaş, saldırı eyleminden sevk edildi ve minimum 5, maksimum 10 maç ceza alması muhtemel. Şaş'ın eyleminin şiddetli olması nedeniyle cezasının da 10 maça yakın olması muhtemel.
HASAN ŞAŞ Karşılaşmanın ardından yaşanan olaylarda hatalı olduğunu daha sonra kendisi de kabul ede Hasan Şaş, saldırı eyleminden sevk edildi ve minimum 5, maksimum 10 maç ceza alması muhtemel. Şaş'ın eyleminin şiddetli olması nedeniyle cezasının da 10 maça yakın olması muhtemel.
MUSTAFA CENGİZ

                                    Karşılaşmanın ardından resmi insternet sitesindeki açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Mustafa Cengiz, kurulun değerlendirmesine göre ceza almayabilir. Ancak daha sonra havaalanında yaptığı açıklamaların niteliği de göz önüne alınırsa, Galatasaray başkanı 45 günlük bir ceza alabilir.
MUSTAFA CENGİZ Karşılaşmanın ardından resmi insternet sitesindeki açıklamalar nedeniyle PFDK'ya sevk edilen Mustafa Cengiz, kurulun değerlendirmesine göre ceza almayabilir. Ancak daha sonra havaalanında yaptığı açıklamaların niteliği de göz önüne alınırsa, Galatasaray başkanı 45 günlük bir ceza alabilir.
RYAN DONK

                                    Maç sonrasında olaylara karışan ve görüntülerden PFDK'ya sevk edilen Ryan Donk, "saldırı" fiili nedeniyle kurula sevk edildi ve bunun disiplin talimatlarındaki karşılığı da minimum 5 maç.
RYAN DONK Maç sonrasında olaylara karışan ve görüntülerden PFDK'ya sevk edilen Ryan Donk, "saldırı" fiili nedeniyle kurula sevk edildi ve bunun disiplin talimatlarındaki karşılığı da minimum 5 maç.
JAILSON

                                    Karşılaşma sonrasındaki olayların merkezinde yer alan isimlerden Jailson, saldırıdan disiplin kuruluna sevk edildi ve karşılığı da minimum 5 maç. Eylemin şiddetli olması nedeniyle Brezilyalı oyuncuya 6-7 maç gibi bir cezanın çıkması bekleniyor.
JAILSON Karşılaşma sonrasındaki olayların merkezinde yer alan isimlerden Jailson, saldırıdan disiplin kuruluna sevk edildi ve karşılığı da minimum 5 maç. Eylemin şiddetli olması nedeniyle Brezilyalı oyuncuya 6-7 maç gibi bir cezanın çıkması bekleniyor.
MARIANO

                                    Karşılaşmada sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Mariano, maçın 35 dakika öncesinde koridorlara inmesinden dolayı "talimatlara aykırı hareketten" PFDK'ya sevk edildi. Brezilyalı oyuncuya düşük bir para cezası gelecek, ya da uyarıda bulunulacak.
MARIANO Karşılaşmada sarı kart cezası nedeniyle oynayamayan Mariano, maçın 35 dakika öncesinde koridorlara inmesinden dolayı "talimatlara aykırı hareketten" PFDK'ya sevk edildi. Brezilyalı oyuncuya düşük bir para cezası gelecek, ya da uyarıda bulunulacak.
BADOU NDIAYE

                                    Yine olayların içinde yer alan Badou Ndiaye de, saldırı fiili nedeniyle 5 maçlık bir cezaylar karşı karşıya.
BADOU NDIAYE Yine olayların içinde yer alan Badou Ndiaye de, saldırı fiili nedeniyle 5 maçlık bir cezaylar karşı karşıya.
GARRY RODRIGUES

                                    Olaylarda yer alan bir başka isim olan Garry Rodrigues de, saldırının minimum karşılığı olan 5 maçlık ceza ile karşı karşıya kaldı.
GARRY RODRIGUES Olaylarda yer alan bir başka isim olan Garry Rodrigues de, saldırının minimum karşılığı olan 5 maçlık ceza ile karşı karşıya kaldı.
ROBERTO SOLDADO

                                    Yine maç sonrasında olayların merkezinde yer alan Roberto Soldado, saldırı nedeniyle en az 5 maç ceza alabilir.
ROBERTO SOLDADO Yine maç sonrasında olayların merkezinde yer alan Roberto Soldado, saldırı nedeniyle en az 5 maç ceza alabilir.
HANDE SÜMERTAŞ

                                    Fatih Terim'in iletişim ekibinde bulunan Hande Sümertaş, yeşil zemine girme izinleri bulunmamasına rağmen girmesi nedeniyle "talimatlara aykırı hareket" kapsamında kurula sevk edildi. Sonunda bir uyarı gelmesi muhtemel.
HANDE SÜMERTAŞ Fatih Terim'in iletişim ekibinde bulunan Hande Sümertaş, yeşil zemine girme izinleri bulunmamasına rağmen girmesi nedeniyle "talimatlara aykırı hareket" kapsamında kurula sevk edildi. Sonunda bir uyarı gelmesi muhtemel.
ERAY SÖZEN

                                    Yine Fatih Terim'in iletişim ekibinde bulunan Eray Sözen'e de, yeşil zemine girme izni olmamasına rağmen girdiği için uyarı cezası gelebilir.
ERAY SÖZEN Yine Fatih Terim'in iletişim ekibinde bulunan Eray Sözen'e de, yeşil zemine girme izni olmamasına rağmen girdiği için uyarı cezası gelebilir.
UĞUR YILDIZ

                                    Futbol A Takım idari menajeri Uğur Yıldız da, yeşil zemin ihlalinden sevk edildi. Ona da uyarı gelebilir.
UĞUR YILDIZ Futbol A Takım idari menajeri Uğur Yıldız da, yeşil zemin ihlalinden sevk edildi. Ona da uyarı gelebilir.
BÜLENT ATAŞ

                                    Fenerbahçe Kulübü görevlisi Bülent Ataş da, izni olmadığı halde sahaya girdiği için sevk edildi. Ona da uyarı gelmesi muhtemel.
BÜLENT ATAŞ Fenerbahçe Kulübü görevlisi Bülent Ataş da, izni olmadığı halde sahaya girdiği için sevk edildi. Ona da uyarı gelmesi muhtemel.
FAHRİ YILMAZ

                                    Galatasaray görevlisi Fahri Yılmaz da uyarı ile karşı karşıya kalabilir.
FAHRİ YILMAZ Galatasaray görevlisi Fahri Yılmaz da uyarı ile karşı karşıya kalabilir.
ALİ BOZAN

                                    Fenerbahçe görevlisi Ali Bozan da sahaya girdiği için bir uyarı alabilecek isimler arasında bulunuyor.
ALİ BOZAN Fenerbahçe görevlisi Ali Bozan da sahaya girdiği için bir uyarı alabilecek isimler arasında bulunuyor.