Derbinin istatistikleri ve kırılan dünya rekoru

Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe ile Galatasaray'ın dev mücadelesi öncesi bilinmeyen istatistiklerle birlikte ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Kadıköy'de oynanacak dev mücadele öncesi bilinmeyen istatistiklerle birlikte ilginç bir bilgi daha ortaya çıktı.

Dünya futbolundaki derbiler incelendiğinde iç sahada en uzun yenilmezlik serisine sahip takım Fenerbahçe. Ezeli rakibine sahasında 17 yıldır yenilmeyen sarı-lacivertliler, dünya futbol tarihinde kırılması zor bir istatistiğe imza atmış oldu.



'Dünyanın en büyük derbisi' olarak gösterilen Fenerbahçe-Galatasaray derbisine ait istatistikler ise şöyle:

- Taraflar arasında Kadıköy'deki son 20 maçta sadece 3'ü golsüz bitti. Fenerbahçe sadece 3 maçta gol atamazken, Galatasaray son 20 maçta galip gelemedi.

- İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 21 Eylül 2003'te yapılan lig maçını ise 70 bin 125 seyirci izledi. Bu rakam, rakipler arasındaki bir maçı izleyen seyirci sayısındaki rekor olarak tarihe geçti.

- Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe deplasmanında 17 sezonunda galibiyete hasret olan Galatasaray, bu maçlarda sadece 13 dakika skor üstünlüğünü elinde tutabildi.

- İki takımın mevcut kadrosunda bulunan futbolcular arasında Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde en fazla sarı-lacivertli file bekçisi Volkan Demirel, görev yaptı. Tecrübeli kaleci, sarı-lacivertli formayla daha önce Galatasaray'a karşı 30 derbiye çıktı. Demirel'den sonra en tecrübeli isim ise Mehmet Topal oldu.

- Altyapısından yetiştiği Galatasaray'da uzun yıllardır futbol oynayan Sabri Sarıoğlu, mevcut kadroda sarı-kırmızılı formayla en fazla Fenerbahçe derbisine çıkan futbolcu oldu.


İlk defa Fernerbahçe-Galatasaray derbisinin heyecanını yaşayacak oyuncular:


Galatasaray'da yeni transferler Eren Derdiyok, Luis Cavanda, Nigel de Jong, Tolga Ciğerci, Josue Pesqueira, Serdar Aziz, Kolbeinn Sigthorsson, teknik direktör Jan Olde Riekerink'in forma vermesi halinde ilk kez bir Fenerbahçe derbisinde sahaya çıkacak. Sarı-kırmızılı ekibe daha önceki sezonlarda transfer olan savunma oyuncusu Salih Dursun ile kaleci Cenk Gönen de görev verilmesi durumunda ilk kez Fenerbahçe'ye karşı sarı-kırmızılı formayla mücadele edecek.

Fenerbahçe'de ise sezon başında kadroya dahil edilen Aatif Chahechouhe, Gregory van der Wiel, İsmail Köybaşı, Martin Skrtel ve Roman Neustaedter, forma giymesi durumunda ilk kez bir Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin atmosferini soluyacak. Sarı lacivertlilerin bir başka yeni transferi Jeremain Lens ise sakatlığı nedeniyle tarihi randevuda görev alma şansını kaçıracak.








-