Ders niteliğinde şiir gibi gol: Rabona, tiki taka ve topuk pası

Moussa Dembele Celtic Goal
Moussa Dembele Celtic Goal

Galatasaray’ın elinden kaçırdığı golcünün attığı, Barcelona'yı kıskandıracak cinsten harika gol izlenme rekorları kırıyor.

İskoçya Premier Lig'de fırtına gibi bir sezon geçiren Celtic, son olarak St. Johnstone deplasmanında aldığı farklı galibiyet ile liderliğini perçinledi.

24 maçta topladığı 70 puan ile en yakın takipçisi Aberdeen'e 26 puan fark atan Celtic, St. Johnstone karşısında attığı gollerden biriyle hakkında yapılan 'bu lige fazla” yorumlarına nazire yaptı.

Sezon başında Fulham'dan transfer edilen Moussa Dembele, kendisinin 3., takımının ise 5. golüne imza atarken adeta şiir yazdı. Gelişen organize atakta arka arkaya 11 pas yapan Celtic, son pozisyonda topu Dembele ile buluşturdu. Rabona ve topuk pasları arasında ceza sahası içinde topu önünde bulan Dembele, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi ve karşılaşmanın skorunu belirledi; 2-5.


Sezon başında ismi Galatasaray ile de anılan Moussa Dembele, Celtic formasıyla bu sezon çıktığı 22 maçta 12 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. 70 puan ile liderlik koltuğunda oturan Celtic ise hala namağlup ünvanını koruyor.