Diego Simeone'nin yeni taktiği: 5-5-0

Diego Simeone
Diego Simeone

Dün oynanan Manchester City- Atletico Madrid Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında oynattığı savunma ağırlıklı futbol ile Diego Pablo Simeone futbol taraftarlarını kendine düşman etti.

Aralık 2011'den beri İspanyol ekibi Atletico Madrid'in başında olan Arjantinli teknik adama oynattığı savunma ağırlıklı futbol yüzünden bir çok tepki aldı. Dün oynanan çeyrek final maçında oynattığı 5-5-0 düzeniyle futbol tarihinde görülmemiş bir oyun dizilişi yarattı. Karşılaşmayı 1-0 kaybeden Atletico Madrid doğru olanı mı yaptı? Taraftarlar tarafından tartışma konusu oldu.

atletico madrid - manchester city
atletico madrid - manchester city

2012'de UEFA Avrupa ligi ve UEFA Süper Kupası'nı 2013 yılında İspanya Kral Kupası'nı ve 2013-2014 sezonunda Atletico Madrid'i 19 yılın ardından La Liga şampiyonluğuna ulaştırdı.

Kimine göre efsane, kimine göre abartılı

Cristiano Ronaldo'lu Real Madrid ve Lionel Messi'li Barcelona'nın dünyanın en iyi iki takımı olduğu dönemde Atletico Madridi şampiyon yapan teknik adam bazı taraftarlar tarafından efsane olsa da bazı taraftar bunun bir şans olduğunu düşünüyor.

Diego Pablo Simeone
Diego Pablo Simeone

Taktik anlayışı ve formasyonları futbol taraftarları tarafından pek beğenilmese de kimse onun başarısız bir teknik adam olduğunu söyleyemez.

"90 dakikamız daha var"

Dün kaybedilen Manchester City karşılaşması sonrası Atletico Madrid'li Stefan Savic ve Jan Oblak "Kendi sahamızda oynayacağımız 90 dakikamız daha var." İfadelerini kullandı.