Dün gece Rio’da milli sporcularımız birbirinden önemli mücadelelere çıktı

Rio 2016 Yaz Oyunları’nda mücadele eden Rıza Kayaalp final maçında Mijain Lopez Nunez’e yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.

Dün gece Rio'da Türk sporcuların aldığı sonuçlar şöyle;
Rıza Kayaalp gümüş madalya kazandı
Türkiye'nin Rio'daki en büyük madalya umutlarından biri olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, erkekler grekoromen stil 130 kiloda ikinci oldu. Kayaalp, 3 turda toplamda 5 dakika 4 saniye mücadele etti ve rakiplerini tek tek saf dışı bıraktı. Finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşılaşan Kayaalp, rakibine 6-0 yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.
Rıza Kayaalp gümüş madalya kazandı Türkiye'nin Rio'daki en büyük madalya umutlarından biri olan milli güreşçi Rıza Kayaalp, erkekler grekoromen stil 130 kiloda ikinci oldu. Kayaalp, 3 turda toplamda 5 dakika 4 saniye mücadele etti ve rakiplerini tek tek saf dışı bıraktı. Finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez ile karşılaşan Kayaalp, rakibine 6-0 yenildi ve gümüş madalyanın sahibi oldu.
Liepa için her şey bitmedi
Olimpiyat tarihinde Türkiye'yi ilk kez kano sprintte branşında bir sporcu temsil etti. Letonya asıllı Türk sporcu Lasma Liepa, ilk tur serisini 41.760 saniyelik derecesiyle 4. olarak tamamladı. Liepa aldığı sonuçla yarı finale kaldı. Yarı finalde 41.866 saniye ile 7.sırada yer alan Liepa, final şansı elde edemedi. Ay-yıldızlı sporcu yarın TSİ 15.58'de 500 metre yarışında mücadele edecek.
Liepa için her şey bitmedi Olimpiyat tarihinde Türkiye'yi ilk kez kano sprintte branşında bir sporcu temsil etti. Letonya asıllı Türk sporcu Lasma Liepa, ilk tur serisini 41.760 saniyelik derecesiyle 4. olarak tamamladı. Liepa aldığı sonuçla yarı finale kaldı. Yarı finalde 41.866 saniye ile 7.sırada yer alan Liepa, final şansı elde edemedi. Ay-yıldızlı sporcu yarın TSİ 15.58'de 500 metre yarışında mücadele edecek.
Yasmani Escobar yarı finale yükseldi
Türkiye'yi erkekler 400 metre engellide temsil eden Yasmani Copello Escobar, yarı finale yükseldi. Elemelerde 49.52'lik süre elde eden Escobar, serisinde birinci, toplamda 21'inci olarak yarı finale yükseldi. Milli sporcu, çarşamba gecesi TSİ 03.35'te yarı finalde mücadele edecek.
Yasmani Escobar yarı finale yükseldi Türkiye'yi erkekler 400 metre engellide temsil eden Yasmani Copello Escobar, yarı finale yükseldi. Elemelerde 49.52'lik süre elde eden Escobar, serisinde birinci, toplamda 21'inci olarak yarı finale yükseldi. Milli sporcu, çarşamba gecesi TSİ 03.35'te yarı finalde mücadele edecek.
Sporcularımız elemeleri geçemedi
Erkekler 3 bin metre engellide Türkiye'yi temsil eden Aras Kaya, Halil Akkaş ve Tarık Langat Akdağ elemeleri geçemedi.
Sporcularımız elemeleri geçemedi Erkekler 3 bin metre engellide Türkiye'yi temsil eden Aras Kaya, Halil Akkaş ve Tarık Langat Akdağ elemeleri geçemedi.
3 hakkında da faul yaptı
Erkekler 3 adım atlamada mücadele eden Şeref Osmanoğlu, 3 hakkında da faul yaparak derece elde edemedi. Ukrayna asıllı Türk sporcu oyunlardan elendi.
3 hakkında da faul yaptı Erkekler 3 adım atlamada mücadele eden Şeref Osmanoğlu, 3 hakkında da faul yaparak derece elde edemedi. Ukrayna asıllı Türk sporcu oyunlardan elendi.
Yarış ertelendi
Yelken 470 sınıfında 8, 9, 10. yarışları yapılması planlanan Ateş-Deniz Çınar kardeşlerin yarışı rüzgar yetersizliğinden ertelendi.
Yarış ertelendi Yelken 470 sınıfında 8, 9, 10. yarışları yapılması planlanan Ateş-Deniz Çınar kardeşlerin yarışı rüzgar yetersizliğinden ertelendi.