Dünya bu golü konuşuyor! Şike soruşturması çağrısı yapıldı

Bu gole soruşturma açılabilir
Bu gole soruşturma açılabilir

Kolombiya'da küme yükselen takımı belirleyen gol dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Maç hakkında soruşturma açılması için çağrıda bulunuldu.

Kolombiya 2. Ligi'nde Llaneros ile Union Magdalena arasında oynanan maçta atılan son gol, tartışmalara neden oldu.

Küme yükselme mücadelesi veren Fortaleza CEIF'in son maçta Bogota'ya 2-1 mağlup olmasının ardından onları takip eden Union Magdalena için şans doğdu.

Llaneros deplasmanına konuk olan Union Magdalena son dakikalarına 1-0 geride girdiği maçta 90+5 ve 90+6'da art arda attığı 2-1 kazanarak play-off grubunu Fortaleza'nın önünde bitirdi.

Ancak Union Magdalena'nın attığı son gol, ülkeyi yağa kaldırdı. Gol pozisyonunda Llaneros oyuncularının topu rakibe bıraktığı ve kazanmak için mücadele etmediği görüldü. Bu görüntüler, dünya futbol kamuoyunda geniş yer buldu.

Şike soruşturması çağrısı yapıldı

Kolombiya Profesyonel Futbolcular Birliği ACOLFUTPRO maçın ardından gole büyük tepki gösterdi.

Dernek, Llaneros ile Union Magdalena arasındaki maç için acil ve titiz bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Juan Cuadrado ve Matheus Uribe gibi önemli Kolombiyalı futbolcular da golle alakalı tepki gösterdi. Cuadrado, Twitter hesabından golü saygı eksikliği olarak nitelendirdi.

Teknik direktör gözyaşlarını tutamadı

Son maçta 2-1 kaybederek küme yükselme şansını kaybeden Fortaleza'da ise teknik direktör maçın ardından basın toplantısında duygu dolu anlar yaşadı.

  • Gözyaşlarını tutamayan teknik adam, "Ağlamaktan utanmıyorum çünkü kendimi soyulmuş gibi hissediyorum. Kaybedebiliriz ama bu şekilde değil" dedi.