Manchester City ve Beşiktaş zirvede!

Beşiktaşlı Weghorst
Beşiktaşlı Weghorst

FIFA'nın Kulüp Yardımları Programı kapsamında, Dünya Kupası’na oyuncu gönderen kulüplere dağıtacağı para miktarı büyük ölçüde netleşti. Futbolcuların turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemini kapsayan süreç için FIFA, toplam 209 milyon dolar ödeme yapacak. Bu yardım programı kapsamında dünyada en fazla payı Manchester City, Türkiye'de ise Beşiktaş alacak.

FIFA'nın Kulüp Yardımları Programı kapsamında 2022 Dünya Kupası'nda futbolcuların turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemini kapsayan süreç için FIFA, toplam 209 milyon dolar ödeme yapacak.

  • En fazla payı, turnuvaya 16 futbolcu gönderen Manchester City, (5.58 milyon dolar) alacak.

17 futbolcusu giden ancak 8’i erkenden dönen Barcelona 4.1 milyon dolarla ikinci olurken, bu kulüpleri Manchester United (13 futbolcu - 3.6 milyon dolar), Chelsea (12 futbolcu - 3 milyon dolar) ve Tottenham (11 futbolcu - 2.8 milyon dolar) takip ediyor.

Beşiktaş zirvede

Türk kulüpleri içinde en fazla parayı ise 1 milyon 55 bin dolarla Beşiktaş aldı.

  • 4 oyuncu gönderen siyah beyazlılarda Weghorst’un çeyrek, Saiss’in yarı final görmesiyle, kazanılan para miktarı 1 milyon 55 bin dolara ulaştı.

5 futbolcu gönderen fakat hepsi erken elenen Galatasaray512 bin dolarla ikinci sırayı alırken, Faslı kalecisi Munir’le yarı finali gören ve ayrıca Kanadalı Adekugbe’yi Katar’a gönderen Hatayspor 430 bin dolarla üçüncü sırada yer aldı. Fenerbahçe’nin kasasına ise 297 bin dolar girdi.