Dünyaca ünlü futbolcuyu tanıyabildiniz mi?

Zaman Tüneli: Dünyaca ünlü futbolcuların çocukluk halleri
Zaman Tüneli: Dünyaca ünlü futbolcuların çocukluk halleri

Resimdeki asker selamı yapan Türk yıldızı şimdi tüm Avrupa konuşuyor...

Futbolun en duygusal yanıdır nostalji…

Ekran başında hayran hayran izlediği futbolcunun çocukluk halini görmek hangi futbolseverin hoşuna gitmez ki? Onun da kendisi gibi bir çocuk olduğunu görmek, yıllar içinde yaşadığı değişime ya da hiç değişmemesine tanıklık etmek kimi mutlu etmez?

Sizleri kısa bir zaman yolcuğuna çıkarmak için dünyaca ünlü futbolcuların çocukluk fotoğraflarını sizler için derledik. Kolaydan zora doğru yaptığımız sıralamanın çoğundaki isimleri ilk bakışta tanıyamayacaksınız…

Kolay bir isimle başlıyoruz...

                                    30 Mart 1986 doğumlu Gareth Bale, Real Madrid ve İspanya forması giyen başarılı savunmacı.
Kolay bir isimle başlıyoruz... 30 Mart 1986 doğumlu Gareth Bale, Real Madrid ve İspanya forması giyen başarılı savunmacı.
Hollywood filmlerinde okulun saf çocuğunu dövmek için bahane arayan ergen tipi var. Ama bir sağ bekten stopere evrilişi var ki, tadından yenmez. 

                                    30 Mart 1986 doğumlu, Real Madrid ve İspanya forması giyen başarılı savunmacı.
Hollywood filmlerinde okulun saf çocuğunu dövmek için bahane arayan ergen tipi var. Ama bir sağ bekten stopere evrilişi var ki, tadından yenmez. 30 Mart 1986 doğumlu, Real Madrid ve İspanya forması giyen başarılı savunmacı.
Fotoğraf biraz uzaktan ama belki tahmin edebilirsiniz. Biraz ipucu verelim; bu sıralar Premier Lig'in tozunu attırıyor ve istatistik olarak Cristiano Ronaldo'nun bile önünde.

                                    28 Temmuz 1993 doğumlu Harry Kane, Tottenham ve İngiltere forması giyiyor.
Fotoğraf biraz uzaktan ama belki tahmin edebilirsiniz. Biraz ipucu verelim; bu sıralar Premier Lig'in tozunu attırıyor ve istatistik olarak Cristiano Ronaldo'nun bile önünde. 28 Temmuz 1993 doğumlu Harry Kane, Tottenham ve İngiltere forması giyiyor.
Sırada tam bir maestro var. Daha o zamanlar topa sarılmasından belliymiş meşin yuvarlağı ayağına yapıştıracağı ve kimselere kaptırmayacağı...

                                    25 Ocak 1980 doğumlu Barcelona ve İspanya efsanesi Xavi Hernández Creus, Katar ekibi Al Sadd forması giyiyor.
Sırada tam bir maestro var. Daha o zamanlar topa sarılmasından belliymiş meşin yuvarlağı ayağına yapıştıracağı ve kimselere kaptırmayacağı... 25 Ocak 1980 doğumlu Barcelona ve İspanya efsanesi Xavi Hernández Creus, Katar ekibi Al Sadd forması giyiyor.
Biraz sıska gibi duruyor ancak bakmayın böyle göründüğüne. 2015 yılında 9 dakikada tam 5 gol attı. Bu kadar ipucu yetmiştir herhalde?

                                    21 Ağustos 1988 doğumlu Robert Lewandowski, Bayern Münih ve Polonya forması giyiyor.
Biraz sıska gibi duruyor ancak bakmayın böyle göründüğüne. 2015 yılında 9 dakikada tam 5 gol attı. Bu kadar ipucu yetmiştir herhalde? 21 Ağustos 1988 doğumlu Robert Lewandowski, Bayern Münih ve Polonya forması giyiyor.
Resimde biraz kısa çıkmış, biz çocukluğuna verdik ancak hala kısa. Boyu 1.65 ve Paris Saint Germain'de oynuyor. Tahmin var mı?

                                    5 Kasım 1992 doğumlu Marco Verratti, Paris Saint Germain ve İtalya forması giyiyor.
Resimde biraz kısa çıkmış, biz çocukluğuna verdik ancak hala kısa. Boyu 1.65 ve Paris Saint Germain'de oynuyor. Tahmin var mı? 5 Kasım 1992 doğumlu Marco Verratti, Paris Saint Germain ve İtalya forması giyiyor.
Artık bu kadar tatlı değil, golleriyle çok kalp kırdığını da söyleyebiliriz. 07-08 sezonunda Lyon ile gol kralı olan bir forvet kendisi.

                                    19 Aralık 1987 doğumlu Karim Mostafa Benzema, Real Madrid ve Fransa forması giyiyor.
Artık bu kadar tatlı değil, golleriyle çok kalp kırdığını da söyleyebiliriz. 07-08 sezonunda Lyon ile gol kralı olan bir forvet kendisi. 19 Aralık 1987 doğumlu Karim Mostafa Benzema, Real Madrid ve Fransa forması giyiyor.
Sıradaki futbolcu biraz 'uzaktan akraba' sanılabilir. 2014 Dünya Kupası'nda Muslera'ya attığı şık golle tanınıyor kendileri...

                                    12 Temmuz 1991 doğumlu James David Rodríguez Rubio, Bayern Münih ve Kolombiya forması giyiyor.
Sıradaki futbolcu biraz 'uzaktan akraba' sanılabilir. 2014 Dünya Kupası'nda Muslera'ya attığı şık golle tanınıyor kendileri... 12 Temmuz 1991 doğumlu James David Rodríguez Rubio, Bayern Münih ve Kolombiya forması giyiyor.
Biraz ters köşe olmaya hazır mısınız? Asker selamı veren bu aslan sizce kim ola ki?

                                    12 Ocak 1994 doğumlu Türk asıllı Alman Emre Can, Liverpool ve Almanya forması giyor.
Biraz ters köşe olmaya hazır mısınız? Asker selamı veren bu aslan sizce kim ola ki? 12 Ocak 1994 doğumlu Türk asıllı Alman Emre Can, Liverpool ve Almanya forması giyor.
Hayır hayır, Küçük Onur değil! Liverpool demişken efsaneyi anmadan olmazdı. Eee artık tanımışsınızdır herhalde?

                                     30 Mayıs 1980 doğumlu Steven Gerrard, Liverpool efsanesi olarak bilinse de kariyerini Los Angeles’ta noktaladı. Yine de Liverpool ve İngiliz futbolu ona çok şey borçlu ve unutulmayacak…
Hayır hayır, Küçük Onur değil! Liverpool demişken efsaneyi anmadan olmazdı. Eee artık tanımışsınızdır herhalde? 30 Mayıs 1980 doğumlu Steven Gerrard, Liverpool efsanesi olarak bilinse de kariyerini Los Angeles’ta noktaladı. Yine de Liverpool ve İngiliz futbolu ona çok şey borçlu ve unutulmayacak…