Dünyanın en garip transfer hikayesi: Maç ortasında teklifi kabul etti

Jay Triano, Suns bench'inin önünde oyunu takip ediyor...
Jay Triano, Suns bench'inin önünde oyunu takip ediyor...

NBA'de çeşitli takımlarda çalışan Fenerbahçe'nin eski basketbolcusu Kanadalı Jay Triano, biyografisinde sarı lacivertli kulübe transferindeki ilginç süreci anlattı. Kitapta İstanbul'daki yaşantısından da bahseden Kanadalı spor adamı, maç sırasında bir Fenerbahçeli yöneticiden transfer teklifi aldığını belirtti.

Eski Fenerbahçeli basketbolcu ve NBA takımlarında sportif olarak her mevkide görev alan Kanadalı Jay Triano, 'Open Look' adlı kitabında sarı lacivertli kulüpte forma giydiği günleri ve transfer hikayesini anlattı.

Fenerbahçe’den transfer teklifini bir maç sırasında aldığını söyleyen Triano, “Bir maçın sonuna doğru serbest atış çizgisindeyken seyircilerin arasından bana bağıran biri vardı. ‘Jay Triano, Türkiye’de oynamak ister misin?’ diye sordu ve anında ‘Hayır’ cevabını verip şutumu soktum. İkinci atışı soktuktan sonra ‘Sana 40 bin dolar öderim’ dedi ve daha orta alana gelmeden ‘Varım’ diye bağırdım” ifadelerini kullandı.

Kanadalı antrenör, oyuncularına maç sırasında direktör veriyor...
Kanadalı antrenör, oyuncularına maç sırasında direktör veriyor...

Triano hikayenin geri kalanını şöyle anlatıyor:

  • “İstanbul’a uçtum, şehri ve tesisleri gezdirdiler. Başlarda şüpheciydim. Türkiye’de yaşamak büyük bir değişim olacaktı. Ama koç bana organizasyonun ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Eylül ayında Fenerbahçe forması giymeye başladım. Dünyanın en ünlü kulüplerinden biriydi.
  • İstanbul’da boğaz şehri ikiye bölüyordu. Asya’yla Avrupa’yı ayıran su yoluydu. İstanbul coğrafyası ve tarihiyle dünyanın merkezi gibiydi. Hem geleneksel kıyafetleri hem de güncel Avrupa modası giyinen insanlar vardı. Heyecan veren bir yaşantım vardı.
  • Yabancı oyuncular asilzadeler gibi karşılanıyordu. Evin yanı sıra kulüp bir de araba verdi. Daha fazla bir şey isteyemezdim. Bu cömertliğin yanında başarı için baskı da vardı. Aynaya her baktığımda orada ne yaptığımı kendime soruyordum”
Jay Triano'nun kariyer hikayesi:
21 Eylül 1958'de Ontario eyaletindeki Tillsonburg kentinde doğdu. 1981 NBA Seçmelerinde Los Angeles Lakers tarafından 179. sırada tercih edildiyse de hiç NBA Ligi'nde oynamadı.

  
1983 yılında Kanada'nın Üniversite Oyunları'nda şampiyon olmasında önemli pay sahibi oldu. Kanada formasını 1984 ve 1988 Yaz Olimpiyatları'nda da giydi ve 1981'den 1988'e dek bu takımın kaptanlığını yaptı.1985-86 sezonunda Fenerbahçe'de oynadı, ancak başarılı oyununa rağmen takımının play off çeyrek finalinde elenmesine engel olamadı. O seneye dair ilginç bir ayrıntı ise, Fenerbahçe'nin Türkiye millî basketbol takımı'nın kaptanı Efe Aydan ile birlikte sahaya ilk beşte iki ülke milli takım kaptanlarını süren basketbol tarihindeki az sayıda takımdan biri olmasıydı.1988'de aktif basketbolculuk yaşantısını noktaladıktan sonra yetiştiği Simon Fraser Üniversitesi'nde antrenörlük kariyerine başladı. 1998 yılında daha önce kaptanlığını yaptığı Kanada milli takımının antrenörlüğünü üstlendi ve bu takımla 2000 Yaz Olimpiyatları'nda çeyrek final oynama onuruna erişti. 
  
Triano, şu an Charlotte Hornets'in birinci yardımcı koçluğunu yapıyor.
Jay Triano'nun kariyer hikayesi: 21 Eylül 1958'de Ontario eyaletindeki Tillsonburg kentinde doğdu. 1981 NBA Seçmelerinde Los Angeles Lakers tarafından 179. sırada tercih edildiyse de hiç NBA Ligi'nde oynamadı. 1983 yılında Kanada'nın Üniversite Oyunları'nda şampiyon olmasında önemli pay sahibi oldu. Kanada formasını 1984 ve 1988 Yaz Olimpiyatları'nda da giydi ve 1981'den 1988'e dek bu takımın kaptanlığını yaptı.1985-86 sezonunda Fenerbahçe'de oynadı, ancak başarılı oyununa rağmen takımının play off çeyrek finalinde elenmesine engel olamadı. O seneye dair ilginç bir ayrıntı ise, Fenerbahçe'nin Türkiye millî basketbol takımı'nın kaptanı Efe Aydan ile birlikte sahaya ilk beşte iki ülke milli takım kaptanlarını süren basketbol tarihindeki az sayıda takımdan biri olmasıydı.1988'de aktif basketbolculuk yaşantısını noktaladıktan sonra yetiştiği Simon Fraser Üniversitesi'nde antrenörlük kariyerine başladı. 1998 yılında daha önce kaptanlığını yaptığı Kanada milli takımının antrenörlüğünü üstlendi ve bu takımla 2000 Yaz Olimpiyatları'nda çeyrek final oynama onuruna erişti. Triano, şu an Charlotte Hornets'in birinci yardımcı koçluğunu yapıyor.