Dursun Özbek'ten Asamoah için dev hamle

​Dursun Özbek'ten Asamoah için dev hamle
​Dursun Özbek'ten Asamoah için dev hamle

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile Nef'in Ceo'su Erden Timur'un bir araya gelme sebebi ortaya çıktı. Özbek'in Asamoah transferi için Timur'dan destek istediği ortaya çıktı.

Galatasaray yönetimi devre arasında yapacağı transferlerle ilgili çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Sarı-kırmızılı kulübün listesinde yer alan ilk isim ise Juventus forması giyen Kwadwo Asamoah… Söz konusu futbolcunun maliyeti için Özbek geçtiğimiz günlerde önemli bir adım attı.

Galatasaray, Kwadwo Asamoah'ı renklerine bağlamak için harekete geçti.
Galatasaray, Kwadwo Asamoah'ı renklerine bağlamak için harekete geçti.

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; Nef, Asamoah’ın maliyetini karşılayacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ve Nef’in CEO’su Erden Timur geçtiğimiz günlerde Bebek’te buluşup yemek yemişti. Başkan Özbek, Nef’ten aynı şartlarda forma sponsorluğuna devam etmeleri talebinde bulunurken, ocak ayında yapılacak bir transferin de maliyetini karşılamasını istedi. Alınan bilgilere göre Erden Timur da öneriye oldukça sıcak baktı. Bu futbolcunun da Juventuslu Kwadwo Asamoah olduğu ortaya çıktı.

Hem bonservis hem maaş

28 yaşındaki Ganalı sol bekin sezon sonunda İtalyan ekibiyle mukavelesi tamamlanacak. Yani çok yüksek bir bonservis bedeli ödenmesi beklenmiyor. Nef’le yapılan anlaşmaya göre şirket sadece bonservisi değil, futbolcunun alacağı maaşı da karşılayacak. Daha önce toplantıda Arda Turan hakkında konuşulduğu iddia edilmişti. Ancak sponsorluğun Arda Turan konusunda olması beklenmiyor. Zaten transfer listesinin zirvesinde de Asamoah bulunuyor.

“Çalışmalarımız sürüyor”

Hatırlanacağı üzere sezon başında Sarı-Kırmızılılar, Asamoah’ı bitirme aşamasına gelmiş ancak Juventus onu bırakmamıştı. Geçtiğimiz günlerdeki Kulüpler Birliği toplantısının ardından da Dursun Özbek, “Asamoah ilgilendiğimiz futbolculardan birisi. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulunmuştu.