El Salvador'da oynanan futbol karşılaşmasında 12 ölü

El Salvador
El Salvador

El Salvador Ligi play-off çeyrek finalinde Alianza ile FAS arasında oynanan mücadelede tribünlerde çıkan olaylarda 12 kişinin hayatını kaybettiği ve yüzlerce yaralının olduğu açıklandı.

El Salvador Futbol Ligi play-off çeyrek finalinde Alianza ile FAS arasında oynanan maçta büyük bir facia yaşandı. Oynanan mücadeleye taraftarlar yoğun ilgi gösterdi. Stadyuma gereğinden fazla seyirci alınması nedeniyle izdiham yaşandı.

12 kişi öldü

Fazla bilet satan federasyonun yol açtığı olaylar adeta kaosa sebep oldu. Tribünlere girmek isteyen taraftarlar, güvenlik güçlerinin kapıları açmaması sebebiyle ezilerek kalabalık içinde can verdi. Çıkan haberlere göre 12 kişi hayatını kaybetti.

Durumları kritik

Çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzlerce yaralının durumunun kritik olduğu ifade edildi. Bakanlığın yaptığı açıklamada ölü sayısının artabileceği ifade edildi.

"Sorumlular hesap verecek"

El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, "Ülkemiz adına zor bir gün. Takımlar, menajerler, stadyum, biletler, bilet ofisi, lig, federasyon... Herkes gerektiği şekilde araştırılacak ve sorumlular hesap verecek." dedi.