Eljif Elmas eski günleri andı: 'Fenerbahçe'de daha çok zorlandım'

Eljif Elmas.
Eljif Elmas.

Bu yıl içerisinde Fenerbahçe'den Napoli'ye rekor sayılabilecek bir bonservis bedeliyle transfer olan Eljif Elmas, İtalyan televizyonuna açıklamalarda bulundu.

Makedon yıldız, Fenerbahçe'deki dönemlerinde Napoli'ye oranla daha çok zorlandığını ifade etti.

20 yaşındaki yıldız, Fenerbahçe günlerini detaylıca anlattığı röportaj için kulübüne haber vermediği gerekçesiyle 50 bin Euro'luk cezayı da ödemek zorunda kaldı.

Bu sezon başında 16 milyon Euro gibi 'iyi sayılabilecek' bir bedelle Fenerbahçe'den İtalyan devi Napoli'ye transfer olan Eljif Elmas, gösterdiği başarılı performansla takım rotasyonun önemli parçalarından biri haline geldi.

Eljif Elmas, Makedonya Milli Takımı'yla da başarılı maçlar ortaya koyuyor.
Eljif Elmas, Makedonya Milli Takımı'yla da başarılı maçlar ortaya koyuyor.

Orta saha mevkisindeki güçlü rakiplerine rağmen bazen ilk 11'de bazen de kulübeden gelerek katkılar sağlamayı başaran yıldız, İtalyan televizyonuna açıklamalarda bulundu.

'Makedon futbolunun en pahalı oyuncusu olmakla ilgilenmiyorum'

Verdiği röportajda Türk futbolu ve İtalyan futbolunu karşılaştıran Elmas, sarı-lacivertli kulüpte daha çok zorlandığını söyledi. Türkiye'de hücumun ön planda olduğunu ifade eden Eljif, 'Serie A'nın seviyesi Türkiye'nin üzerinde. İtalya'da daha fazla taktiğe bağlı kalınması isteniyor ve daha defansif oynanıyor ancak Türkiye'de hücum tercih ediliyor.' dedi.

Eljif Elmas, Fenerbahçe'ye tam 16 milyon Euro kazandırdı.
Eljif Elmas, Fenerbahçe'ye tam 16 milyon Euro kazandırdı.

Elmas ayrıca,

'Kişisel olarak değerlendirirsem, Fenerbahçe'de daha çok zorlandım. Benim için önemli bir adım oldu. Çok amacım var ama bana kalsın" şeklinde konuştu. Napoli'ye transfer olduğu için mutlu olduğunu da söyleyen 20 yaşındaki oyuncu, 'Makedon futbolunun en pahalı oyuncusu olmakla ilgilenmiyorum, ben sadece futboluma odaklanmış durumdayım. Şu anda da odak noktam Napoli. En iyisini yapmak istiyorum. İtalya'da oynadığım için çok mutluyum' ifadelerini kullandı.