Emre Belözoğlu'ndan futbolu bırakma sinyali

Futbolcu Emre Belözoğlu
Futbolcu Emre Belözoğlu

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, sezon sonunda futbolu bırakmayı planladığını açıkladı.

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli takımın Hes Kablo Kayserispor'u 2-1 yendiği maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Büyük ihtimalle futbol benim için bitecek gibi gözüküyor. 8-9 yaşında futbol için ne hissettiysem şimdi de aynısını hissediyorum. Futbolcu arkadaşlar bu mesleğin kıymetini bilsinler." dedi.

"Elimden gelse 50-60 yaşına kadar oynasam"

Bir futbolcu için en mutluluk verici anın yeşil sahada yer almak olduğunu vurgulayan Emre, "Benim için zor karar olacak. En yaşlı futbolcu unvanı rekoru bana nasip olsa da hayatın gerçekleri var. Elimden gelse 50-60 yaşına kadar oynasam. En azından kariyerimde üzüntümle sevincimle bir şeyler yapmaya çalıştım." ifadelerini kullandı.

  • Emre Belözoğlu kimdir?
  • Orta saha mevkiinde oynayan futbolcu Emre Belözoğlu 7 Eylül 1980 tarihinde İstanbul'da doğdu.
  • Keşenipor Mensucat Santral Anadolu Lisesi'nin eski halinde olduğu dönemlerde yani ilköğretim iken orada okumuş oradan Şehremini Lisesi'ne geçti.
  • Zeytinburnu'nda oynarken parladı ve Galatasaray ile Fenerbahçe onu transfer etmek için rekabete girdi. 1996-1997 sezonunda daha 16 yaşındayken Galatasaray'da kadroya girmeye başladı. Her sezon biraz daha kendini göstererek A takımın ilk 11'inde yer buldu. Bu dönemde teknik direktörü Fatih Terim ile örnek aldığı takım arkadaşı Gheorghe Hagi sayesinde kendini çok geliştirdi. Takımının 4 sene üst üste şampiyon olmasında ve 2000 yılında UEFA Kupası'nı almasında büyük rol aldı.
  • 2002 Dünya Kupası'nda 3. olan Türk Millî Futbol Takımı kadrosunda yer aldı. 14 Haziran 2005'de 8 milyon Dolar transfer ücretiyle Inter Milan'dan Newcastle United'a transfer oldu.
  • Mart 2004'de,Pele tarafından FIFA 100 Listesinde yaşayan en büyük 125 oyuncu arasında gösterildi.