Emre Tezgel, hangi milli takımı seçecek? Menajerinden Zpor'a özel açıklamalar

Emre Tezgel'in menajeri GZT Spor'a konuştu
Emre Tezgel'in menajeri GZT Spor'a konuştu

İngiltere'de Stoke City 18 yaş altı takımında forma giyen Türk asıllı futbolcu Emre Tezgel'in adı son zamanlarda Fenerbahçe ile anılmaya başlandı. İngiltere alt yaş milli takımlarında oynayan 16 yaşındaki santrforun hangi milli takımı seçeceği de merak konusu. Menajeri David Brammer, bu konularla ilgili GZT Spor'a özel açıklamalarda bulundu.

İngilizlerin 'Yeni Harry Kane' dediği 16 yaşındaki Türk Emre Tezgel, bir süredir adından bahsettiriyor. Geride bıraktığımız sezonda Stoke City'nin Federasyon Kupası'nda oynadığı Leyton Orien maçında 84. dakikada Wright Phillips'in yerine oyuna giren Emre Tezgel, kulüp tarihinin en genç futbolcusu olmuştu.

Bir süredir adı Fenerbahçe ile anılan genç futbolcunun menajeri David Brammer, transfer iddiaları ve oyuncunun milli takım tercihiyle ilgili GZT Spor'dan Emre Tanrıver'e özel açıklamalarda bulundu.

"Teklif yok"

Fenerbahçe'nin oyuncuya karşı bir ilgisinin olmadığını söyleyen Brammer, "Fenerbahçe'nin Emre'yi izlediği, ilgilendiği ya da teklifte bulunduğu iddiaları doğru değil. Türkiye'den hiçbir takımın bizimle ya da kulüple teması olmadı.Avrupa için ise bir şey söylemem doğru olmaz" dedi.

Milli takımdan teklif geldi mi?

Emre Tezgel
Emre Tezgel

Stoke City'nin Emre ile ilgili planlarından bahseden Brammer, "Emre, Stoke City için çok değerli bir oyuncu. Onu 'gelecek vadeden' bir futbolcu olarak görüyorlar. Kulüp tarihinin en genç futbolcusu ve Emre ile ilgili en doğru planlamayı yapmak için uğraşıyorlar" şeklinde konuştu.

Emre'nin milli takım tercihi hakkında da değerlendirmede bulunan menajer David Brammer, "Kendisi İngiltere alt yaş takımlarında forma giyiyor. Şu ana kadar Türkiye'den bir teklif gelmedi ama Emre ve ailesi gelecek bir teklife açık, görüşebilirler." ifadelerini kullandı.

  • Bu sezon FA Cup ve gençler liginde forma giyen Emre Tezgel, 24 maçta 14 gol atıp 1 asist yaptı. İngiltere U17 Milli takımı'nda da forma giyen 16 yaşındaki futbolcu, 10 maçta 7 gol kaydetti.