Süper Lig'de yaz transfer döneminin en pahalı transferleri

Transfer
Transfer

Trendyol Süper Lig'de yaz transfer dönemi sona erdi. Süper Lig'de yaz transfer döneminde 276 transfer gerçekleşirken 15 milyon euroluk bonservis bedeliyle en pahalı futbolcu Cengiz Ünder oldu. İşte öne çıkanlar...

Süper Lig'de 2023/24 sezonunun yaz transfer dönemi 15 Eylül'de sona erdi.

Transfer dönemi sona erene kadar kulüplerin Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı bildirimler ve resmi açıklamalara göre, Fransa'nın Marsilya ekibinden Fenerbahçe'ye transfer edilen milli futbolcu Cengiz Ünder'e 15 milyon euro bonservis bedeli ödendi.

Yaz transfer ve tescil döneminde kadrosunu 13 isimle güçlendiren Fenerbahçe, bunun yanında önemli satışlar da yaparak bütçesini dengeledi.

Cengiz Ünder, 15 milyon euro ile en yüksek bonservis bedeli ödenen futbolcu olurken; Szymanski, Fred, Becao ve Livakovic transferleri de bu sezon kulüplerin yaptığı transferler arasında bonservisine en yüksek rakamların ödendiği oyuncular oldu.

Sarı-lacivertli kulüp, Szymanski için 9 milyon 750 bin euro, Fred için 9 milyon 743 bin 589 euro, Becao için 8 milyon 312 bin 500 euro ve kaleci Dominic Livakovic için de 6 milyon 650 bin euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı.

Kadrosunu Zaha, Tete, Ndombele, Sanchez, Hakim Ziyech gibi isimlerle takviye eden Galatasaray, en yüksek bonservis bedelini geçen sezon kiralık olarak kadrosunda bulunan Arjantinli golcü Mauro Icardi için ödedi. Bu transfer için sarı kırmızılı kulübün kasasından 10 milyon euro çıkacağı açıklandı.

Sarı kırmızılı ekip, Tottenham'dan kadrosuna dahil ettiği Kolombiyalı oyuncu Davinson Sanchez için de 9 milyon 500 bin euro ödeyecek. Galatasaray, futbolcuyla 1 yılı opsiyonla 5 yıllık anlaşma yaptığını duyururken, bonservis bedelinin de 5 sezona yayılmış taksitlerle ödeneceğini açıkladı.

Tottenham'dan bu sezon için bedelsiz kiralanan Fransız orta saha oyuncusu Tanguy Ndombele'nin satın alma opsiyonunun kullanması durumunda ise "Cimbom"un kasasından 15 milyon euro bonservis ücreti çıkacak.

Beşiktaş'ta bu sezon en dikkat çekici transfer Milot Rashica oldu. Siyah beyazlılar, geçtiğimiz sezon Galatasaray'da kiralık forma giyen 27 yaşındaki oyuncunun bonservisini Norwich'ten 5 milyon 250 bin euro karşılığında alırken, oyuncuyla da 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Kazakistanlı futbolcu Bakhtiyor Zaynutdinov'u Rus ekibi CSKA Moskova'dan 4 milyon 500 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna katan siyah beyazlılar, bu oyuncuyu mavi kart sebebiyle yerli statüsünde oynatabilecek.

Beşiktaş'ın bir diğer dikkat çeken transferi de 4 milyon 37 bin 500 euro bonservis bedeli ödenen Jean Onana oldu.

Siyah beyazlıların bu sezon gelir elde ettiği tek isim ise Romain Saiss oldu. Faslı savunma oyuncusu, 2 milyon 500 euro karşılığında Katar ekibi Al-Sadd'a geçti.

Transfer döneminde kadrosuna 14 yeni oyuncu ekleyen Trabzonspor, en yüksek bonservis bedelini Fransa'nın Angers ekibinden aldığı 23 yaşındaki Batista Mendy için ödeyecek. Bu futbolcuyu 1 yılı opsiyonlu 5 yıllığına kadrosuna katan bordo mavililer, Angers'e 4 milyon 400 bin euroluk bonservis bedelini 3 taksitte ödeyeceğini duyurdu.

Trabzonspor, Southampton'dan Miroslav Orsic'i de 2 milyon 400 bin euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattı. Ancak bu futbolcunun sezon öncesi kampında çapraz bağları koptu. Kulüp tarafından Orsic'in uzun bir süre forma giyemeyeceği açıklandı.

Süper Lig takımlarının yüksek bonservis bedeliyle transfer ettiği ilk 10 futbolcu:

  • Cengiz Ünder: 15 milyon euro (Fenerbahçe)
  • Mauro Icardi: 10 milyon euro (Galatasaray)
  • Sebastian Szymanski: 9 milyon 750 bin euro (Fenerbahçe)
  • Fred: 9 milyon 743 bin 589 euro (Fenerbahçe)
  • Davinson Sanchez: 9 milyon 500 bin euro (Galatasaray)
  • Becao: 8 milyon 312 bin 500 euro (Fenerbahçe)
  • Dominic Livakovic: 6 milyon 650 bin euro (Fenerbahçe)
  • Milot Rashica: 5 milyon 250 bin euro (Beşiktaş)
  • Bakhtiyor Zaynutdinov: 4 milyon 500 bin euro (Beşiktaş)
  • Batista Mendy: 4 milyon 400 bin euro (Trabzonspor)