Taraftar sahaya girdi: 174 ölü!

Olaylardan bir görüntü
Olaylardan bir görüntü

Endonezya'da Arema Malang ile Persebeya Surabaya maçının ardından taraftarlar sahaya girdi. Polisin, olayları durdurmak için sıktığı biber gazının ardından çıkan izdiham sonucu 174 kişi hayatını kaybetti.

Endonezya'da ülkenin en büyük iki takımı arasında dün gece oynanan maçta skandal yaşandı.

Doğu Java'nın Malang kentindeki Arema Malang ile Persebeya Surabaya arasındaki mücadeleyi, deplasman takımı Surabaya 3-2 kazandı. Maçın ardından ev sahibi ekip taraftarları sahaya girdi ve polisle çatıştı. Polisin biber gazı kullanmasının ardından büyük bir izdiham yaşandı ve tam 174 kişi hayatını kaybetti. 100'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

"Polis, izdihamı tetikledi!"

Doğu Java polis şefi Nico Afinta, çıkan olayların ardından açıklama yaptı. Afinta; mağlubiyetin ardından Malang taraftarlarının sahaya girdiğini, polisin biber gazı kullanmasının da izdihamı tetiklediğini ve boğulma vakalarına yol açtığını söyledi.

  • Nico Afinta: "Durum saldırgan bir hal aldı. Taraftarlar polis memurlarına saldırmaya başladı ve arabalara zarar verdiler."

Polis şefi, ölenler arasında iki polis memurunun da bulunduğunu ve 180 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yaralıların hayati tehlikesinin olup olmadığı henüz bilinmezken; yetkililer, birçoğunun 'oksijen eksikliği ve nefes darlığı' nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu.