Engeller bahane olamaz!

İki elinde de üçer parmak olmasına rağmen dünya sıralamasında 4. sırada bulunan tenisçi Francesca Jones, Wimbledon'da azmiyle herkesi kendisine hayran bıraktı.

Sezonun üçüncü grand slami olan Wimbledon'da junior kategorisinde hem tekler hem de çiftlerde mücadele eden Francesca Jones görenleri hayrete düşürdü. 14 yaş altı dünya listesinde 4. sırada bulunan Jones'un 10 yerine toplam 6 el parmağı bulunuyor. Dış görünüşüyle değil başarılarıyla dikkat çekmek istediğini dile getiren genç sporcu, tenis tutkusu içinse ülkesinden çok uzakta yaşamayı tercih etti.

EEC Sendromu bulunuyor
Francesca Jones 19 Eylül 2000 yılında İngiltere'de, EEC Sendromu yani Ektrodaktili Ektodermal Displazi hastası olarak dünyaya geldi.
EEC Sendromu bulunuyor Francesca Jones 19 Eylül 2000 yılında İngiltere'de, EEC Sendromu yani Ektrodaktili Ektodermal Displazi hastası olarak dünyaya geldi.
6 parmağı var
15 yaşındaki tenisçinin iki elinde de üçer parmak bulunuyor. Jones'in sağ ayağında da yalnızca üç parmak var.
6 parmağı var 15 yaşındaki tenisçinin iki elinde de üçer parmak bulunuyor. Jones'in sağ ayağında da yalnızca üç parmak var.
Büyük sıkıntılar çekti
Küçük yaşlarından itibaren tenis oynamayı aklına koyan Jones, fiziksel özelliğinin spor yapmaya el vermesi için elinden geleni yaptı. Jones “Raketi kavrayabilmek için çok çalıştım. Birçok sıkıntı çektim. Ama hedefime sonunda ulaştım” diyor.
Büyük sıkıntılar çekti Küçük yaşlarından itibaren tenis oynamayı aklına koyan Jones, fiziksel özelliğinin spor yapmaya el vermesi için elinden geleni yaptı. Jones “Raketi kavrayabilmek için çok çalıştım. Birçok sıkıntı çektim. Ama hedefime sonunda ulaştım” diyor.
Ailesinden çok uzakta
9 yaşından bu yana Barcelona'daki bir tenis akademisinde kalan Jones'in ailesi ise İngiltere'de bulunuyor.
Ailesinden çok uzakta 9 yaşından bu yana Barcelona'daki bir tenis akademisinde kalan Jones'in ailesi ise İngiltere'de bulunuyor.
‘Destekleri önemli’
“Ellerim normal bir kavrama gücüne sahip. Hayallerimi gerçekleştirmek için ailemden kilometrelerce uzakta yaşıyorum. Ancak onların desteklerini her zaman yanımda hissediyorum” dedi.
‘Destekleri önemli’ “Ellerim normal bir kavrama gücüne sahip. Hayallerimi gerçekleştirmek için ailemden kilometrelerce uzakta yaşıyorum. Ancak onların desteklerini her zaman yanımda hissediyorum” dedi.
Ayağında da sorun var
“Sağ ayağımda da üç parmak var. Sağ ayağım tenis oynarken dengemi sağlamam için çok önemli. Bu nedenle de çok zorluk yaşadım. Spor yapabilmem ve kategorimde dünya sıralamasında 4. olmamdaki en büyük etken hiç kuşkusuz kondisyonum. Hiç vazgeçmeden çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ayağında da sorun var “Sağ ayağımda da üç parmak var. Sağ ayağım tenis oynarken dengemi sağlamam için çok önemli. Bu nedenle de çok zorluk yaşadım. Spor yapabilmem ve kategorimde dünya sıralamasında 4. olmamdaki en büyük etken hiç kuşkusuz kondisyonum. Hiç vazgeçmeden çalıştım ve çalışmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.
Yaş sorunu!
15 yaşındaki sporcuyu ise elinden ziyade görüntüsü için yapılan yorumlar üzüyor. Yaşından çok büyük göründüğü yönünde çıkan haberler ve yorumlar için Jones; Ben bu tarz söylemlerden rahatsız oluyorum. Yalnızca başarılarımla konuşulmak istiyorum.
Yaş sorunu! 15 yaşındaki sporcuyu ise elinden ziyade görüntüsü için yapılan yorumlar üzüyor. Yaşından çok büyük göründüğü yönünde çıkan haberler ve yorumlar için Jones; Ben bu tarz söylemlerden rahatsız oluyorum. Yalnızca başarılarımla konuşulmak istiyorum.