Erden Timur, Icardi hakkında konuştu

​Erden Timur
​Erden Timur

Galatasaray'da başkanvekili Erden Timur, gündeme dair konuştu. Icardi, Angelino ve Paredes hakkında açıklamalarda bulundu.

Transfer çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Galatasaray'da Erden Timur basın toplantısında konuşuyor. Mauro Icardi'nin ardından Paredes ile de anlaşan Galatasaray'da transfer gündemi son hızıyla devam ediyor. Torrera'nın takımda kalması muhtemelken Angelino'da bir aşamaya gelindi. Erden Timur, gündeme yönelik açıklamalar yapıyor.

Icardi hakkında konuşan Erden Timur,"Belli bir alama kaydedildi ama rakamlar çok yüksekti. PSG de yine Arabistan'dan oldukça yüksek bir teklif almıştı. Sonunda belli bir seviyeye düşmeye başladılar. Bitti diyemeyiz ama belli bir aşamaya geldi. Teklif çok yüksekti. 30 milyon euro bonservis, 32 milyon euro maaş teklifleri falan verdiler. Geçtiğimiz senelere göre 2 2,5 katı artan bir fiyat var. FFP'de bir şey değişmiyor. Herkesin mutlu olacağı hem de FFP sorunları yaşamamız lazım. Icardi'de belli aşama kaydetti. Bizim rakamlarımıza gelirse olabilir. "ifadelerini kullandı.

Kamp sürecinin içine gelecek transfer inşallah olacak. Geçen sene olsa çok daha güzel şeyler söylerdim. Şu an Avrupa'daki transfer piyasası çok daha yavaş. Oyuncular, Suudi Arabistan'dan teklifler bekliyor.

"Belirli bir noktaya geldik"

Angelino ve Paredes hakkında Timur,

  • "Angelino ile belirli bir noktaya geldik. Pozisyonunda Avrupa'nın önemli oyuncularından birisi. Zaten sorun da orada. Bizim işimizi zorlaştırıyor. Kulübü ile görüşmelerimiz sürüyor. Paredes ve kulübü diğer alternatiflerle de görüşüyor, bekliyoruz. Geçen seneden daha iyi bir takım kurmak istiyoruz. Tabii ki geçen seneki kadar çok transfer yapılmayacak, bir omurgamız var. Güçlenmemiz gereken pozisyonlarda güçleneceğiz. Belli oyuncularda Galatasaray'ın çıkarı için beklemeliysek, bekleyeceğiz."

dedi.

"Forvet almamız lazım"

Icardi'ye yedek oyuncu almaları gerektiğini dile getiren Timur, "2. bir forvet almamız lazım. Icardi ile oynayabilecek oyuncu başka Icardi olmazsa başka. Siz oyuncuları bekletirken diğerleri de bekleyelim demiyor. Yerli oyuncu konusunda, öyle bir şey yapmalısınız ki zamanlama da çok önemli. Bazen bitirmiş oluyorsunuz ama eşzamanlı bitirmeniz gereken şeyler var. Neden? Yabancı birisi geliyor, o zaman yerli oyuncu oynama şansını sorguluyor. Siz her ne kadar anlatsanız da tanımadığınız bir oyuncuyu bu konuda ikna etmek kolay değil." açıklamalarında bulundu.

"Görüşmemiz oldu"

Adı Fenerbahçe ile anılan Szymański hakkında konuşan 41 yaşındaki iş adamı, "Szymański ile görüşmemiz oldu. Belli bir maaş skalası var, bizim açımızdan bonservis ödenebilecek bir oyuncu. Maaş konusunda belli rakamların üzerine çıkamıyoruz. Bir de o takımın 8 numaraya ağırlık vermesi gerekiyorsa, ona daha fazla para ayırması gerekiyor. Rashica'yı biz de çok istiyoruz, ancak bonservisi çok yüksek tıpkı Szymanski gibi. Şu an Rashica için ödememek isteyeceğimiz para farklı. Talisca, yüksek maaş alan bir oyuncu. O maaşları bizim karşılamamız mümkün değil. Talisca'yı isteriz, ama o maaşları karşılamak çok zor." dedi.