Erdoğan'dan milli takım yorumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da halka hitap ediyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı'da halka hitap ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber'de futbol gündemin ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Arnavutluk galibiyetinin ardından Şenol Güneş ve Emre Belözoğlu'nu telefonla arayarak tebrik ettiğini açıkladı. Erdoğan ayrıca Burak Yılmaz ve Hakan Çalhanoğlu'nun golleri hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber'de katıldığı canlı yayında Süper Lig'de devam eden şampiyonluk yarışı ve milli takımda yeni başlayan Şenol Güneş dönemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tarafsızlığını korumak adına şampiyonluk favorisini açıklamayan Erdoğan, Arnavutluk galibiyeti sebebiyle milli takımı tebrik etmeyi de ihmal etmedi. Erdoğan, 2-0'lık zaferin ardından Şenol Güneş ve Emre Belözoğlu'nu telefonla aradığını belirtti.

  • "Siz ülkenin Cumhurbaşkanısınız ve bir Milli Takımınız var. Şenol hocayla malum daha önce bir dünya 3'üncülüğü var. Dünya literatüründe futbol takımı olarak böyle bir başarıyı hiçbir zaman yaklaşamamıştık. İlk defa o zaman yakaladık. Avrupa Şampiyonası'nda da Şenol hocayla başlamamız hakikaten bizim için yeniden inşallah böyle bir başarıyı yakalamak umudunu taşıyoruz. Ben o akşam maçı da izledim. Galibiyetten sonra hocayı da arayıp tebrik ettim. Kaptanı, Emre'yi aradım, onu aynı şekilde tebrik etti."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Burak Yılmaz'ın golü ve Hakan Çalhanoğlu'nun füzesi hakkında övgü dolu ifadeler kullandı.

  • "Gerek tabii orada Burak'ın (Burak Yılmaz) golü, çok seri bir hareketle o golü atmış olması. Aynı şekilde Hakan'ın (Hakan Çalhanoğlu) süper bir goldü, nefisti gerçekten. Tabii gerek Emre'nin, gerekse Burak'ın o yaşa rağmen, orada hakikaten hocanın saha içindeki işini kolaylaştırmaları bakımından çok çok önemli. Ben de şimdi o akşam da konuştuktan sonra Şenol hocayla, her ne kadar kampanyadaysak da eğer ayarlayabilirsem inşallah Moldova maçına gelmeye çalışacağım dedim."