Eren Derdiyok saç baş yoldurttu

Eren Derdiyok kaçırdığı pozisyonun ardından tribünlere bakıyor.
Eren Derdiyok kaçırdığı pozisyonun ardından tribünlere bakıyor.

Türk Telekom Stadı'nda oynanan Porto maçının ilk yarısında saç baş yolduran Eren Derdiyok, taraftarlarca ağır şekilde eleştirildi. 15. dakikada mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Eren Derdiyok, 17. dakikada yenilen golde de yaptığı hatayla dikkati çekti.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son hafta maçında temsilcimiz Galatasaray sahasında Portekiz ekibi Porto’yu ağırladı. Türk Telekom Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk yarısına Eren Derdiyok’un olumsuz performansı damga vurdu.

Müsabakanın henüz 15. dakikasında %100’lük gol pozisyonunda yararlanamayan Eren Derdiyok, dönen topta da adamını marke edemeyince sarı kırmızılı ekip 1-0 geriye düştü. Feghouli'nin atak yönüne göre sağ kanattan yaptığı ortada altı pas içinde topla buluşan deneyimli oyuncu, mutlak gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Eren Derdiyok rakibiyle hava topuna çıkıyor.
Eren Derdiyok rakibiyle hava topuna çıkıyor.

Bu atağın dönüşünde Porto’nun kullandığı duran topta Felipe’yi kaçıran Eren Derdiyok, Brezilyalı futbolcunun golüne adeta zemin hazırladı. Mücadelenin 3 dakikalık bölümünde arka arkaya olumsuz hareketleriyle skorda belirleyici rol oynayan tecrübeli oyuncu, taraftarların ağır eleştirisine maruz kaldı.

FATİH TERİM’DEN 4 DEĞİŞİKLİK

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 6. ve son haftasında Portekiz temsilcisi Porto'yu konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 4 değişiklikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımın Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu Çaykur Rizespor ile oynadığı maça ilk 11'de başlayan futbolcular Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Muğdat Çelik ve Henry Onyekuru, Porto müsabakasında yedeğe çekildi.

Porto karşılaşmasında bu futbolcuların yerine, Maicon Roque ile cezaları nedeniyle Çaykur Rizespor müsabakasında görev yapamayan Ryan Donk, Fernando Reges ve Badou Ndiaye forma giydi. Sarı-kırmızılı takımda sarı kart cezalısı Serdar Aziz ile sakatlıkları bulunan Younes Belhanda, Sinan Gümüş ve Emre Akbaba maçın kadrosunda yer almadı.

Fatih Terim oyuncularına kenardan direktif veriyor.
Fatih Terim oyuncularına kenardan direktif veriyor.

Galatasaray maça Muslera, Mariano, Ozan Kabak, Maicon, Nagatomo, Donk, Fernando, Ndiaye, Feghouli, Rodrigues ve Eren Derdiyok 11'i ile başladı. Takımın yedek kulübesinde Ahmet Çalık, Selçuk İnan, Muğdat Çelik ve Onyekuru'nun yanı sıra İsmail Çipe, Martin Linnes ve Ömer Bayram bulundu.