Erkan Özdamar ve Özgüç Türkalp için karar günü...

Erkan Özdamar
Erkan Özdamar

Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz günlerde oynan Sivasspor - Galatasaray maçının tepki çeken hakemleriyle ilgili kararı bugün verecek. TFF, aynı zamanda Sabri Çelik başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu'nun durumunu da tartışacak.

Türk futbolunda karar günü... TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin katılımıyla gerçekleşecek olan yönetim kurulu toplantısında, Sivasspor- Galatasaray karşılaşmasında verdikleri kararlarla tüm tepkilerin odağı olan VAR hakemi Özgüç Türkalp ve maçın hakemi Erkan Özdamar ele alınacak.

Raporlar istendi

Bazı yönetim kurulu üyeleri, vakit geçirmeksizin karar alınmasını ve özellikle Özgüç Türkalp’in hakemlik hayatının bitirilmesini talep ettiler. Ancak başkan Mehmet Büyükekşi öncelikle VAR kayıtlarını bizzat dinlemek istediğini ifade etti. Büyükekşi ayrıca MHK’dan ayrıntılı bir rapor istedi.

Toplantıdan neler çıkabilir?

Hürriyet'in haberine göre, Sivasspor’un golü için hakem Erkan Özdamar’ı görüntüyü izlemesi için çağıran ve golü ofsayt gerekçesi ile iptal ettiren Türkalp’e artık görev verilmeyecek ve hakemlik hayatı sona erecek.

  • Erkan Özdamar'a ise Özgüç Türkalp’ın uyarısı ile ikna olmadan golü iptal ettiği için ciddi bir ceza verilecek ve sezon sonuna kadar görev almayacak.

Ayrıca Mehmet Büyükekşi’nin ayrıntılı bir rapor istediği MHK’nın durumu da masada. Bazı yönetim kurulu üyeleri son skandal sonrası MHK’yı da sorumlu tutuyor.

Eğer MHK’nın verdiği rapor Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi’yi tatmin etmezse kurul için çok ciddi kararlar gündeme gelecek. Bu noktada Büyükekşi’nin son derece kararlı olduğu ifade ediliyor.