Haaland, İzmir'de futbol oynadı

Erling Haaland
Erling Haaland

Neredeyse oynadığı her maçta gol katkısı yapan Norveçli dünya yıldızı Erling Haaland'ın yolu, yıldızı parlamadan önce Türkiye'den geçti. Haaland henüz 16 yaşındayken, Norveç Milli Takımı formasıyla U-16 Ege Kupası'nda İzmir'deki amatör sahalarda boy gösterdi.

Sezon başında 75 milyon euro bonservis ve yıllık 30 milyon euro maaşla Borussia Dortmund'dan Manchester City'ye transfer olan Erling Haaland'ın yolu, yıldızı parlamadan önce Türkiye'den geçti.

Türkiye Futbol Federasyonunun 2016'da düzenlediği U16 Ege Kupası'nda Norveç Milli Takımı forması giyen Haaland, İzmir Atatürk Stadı'nın amatör maçların yapıldığı yan sahalarında 3 maçta oynadı.

O dönem ülkesinin Bryne FC takımında forma giyen genç futbolcu; Ukrayna, Türkiye ve Çekya'ya karşı 3 karşılaşmaya çıktı. 1-1 biten Çekya maçında turnuvadaki tek golünü atan Haaland, Türkiye ve Ukrayna'ya 2-1 kaybettikleri için takımıyla birlikte grup aşamasında turnuvaya veda etti.

Erling Haaland (Beyaz formalı)
Erling Haaland (Beyaz formalı)
Erling Haaland (Solda)
Erling Haaland (Solda)

Gol kralı şu an 3. Lig'de

Haaland'ın tek golle kapattığı turnuvada Türkiye şampiyon olmuştu. 3 golle gol kralı olan Malik Karaahmet, şu an 3. Lig takımı Çankaya FK'de forma giyerken; Erling Haaland ise her geçen gün adından söz ettiriyor.

Malik Karaahmet, gol kralı ödülünü alırken...
Malik Karaahmet, gol kralı ödülünü alırken...
  • Premier Lig'de 8 maçta 3 kez hat-trick yaparak rekor kıran 22 yaşındaki futbolcu, dün de Şampiyonlar Ligi'nde Kopenhag'a karşı 2 kez ağları sarstı. Norveçli futbolcu, bu sezon 12 maçta 19 gol - 3 asistlik performans sergiledi.

Kylian Mbappe ile birlikte Ronaldo ve Messi'nin yerini alacağı konuşulan Haaland, Transfermarkt'ta 150 milyon euro piyasa değerine sahip.

Başka yıldızlar da var

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 1999 yılından beri U16 milli takımlar düzeyinde düzenlenen Ege Kupası'nda günümüzün birçok yıldızı forma giydi. 2016'da Juventus'tan 2016 yılında Manchester United'a o dönem için tüm zamanların rekoru olan 120 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer olup bu yıl İtalyan ekibine dönen, 2018'de Dünya Kupası'nı kaldıran Fransız milli futbolcu Paul Pogba, 2009 yılında Ege Kupası'nda şampiyonluk yaşadı. Şampiyonlar Ligi'nde 2021'de şampiyon olan Chelsea'nin yıldızlarından Christian Pulisic, uluslararası vitrine ilk kez Türkiye'de çıktı. Hırvat asıllı ABD'li futbolcu 2014'te Ege Kupası'nda oynadı. Anthony Martial, Divock Origi, Alexandre Lacazette, Samuel Umtiti, Thorgan Hazard gibi birçok futbolcu farklı yıllarda Ege Kupası'nda boy gösterdi.