Erman Toroğlu'nun köşe yazısı sosyal medyayı salladı

Ünlü futbol yorumcusu Erman Toroğlu bugünkü köşe yazısında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili olarak açtı ağzını yumdu gözünü.

Sabah Gazetesi'ndeki köşe yazasında Erman Toroğlu, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, çok ağır eleştiriler içeren bir yazı kaleme aldı. Toroğlu'nun 'Yukarıda Allah var sana da lazım olacak' başlıklı yazı, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

İşte Erman Toroğlu'nun köşe yazısından ilgili bölümler:

FETÖ'YE SALLAN GİTSİN HESABI

FETÖ çıktı, mertlik bozuldu. FETÖ hep arkadan dolanmış, iki puan almaya kalkmış… Futbolda bu son yıllarda 3 puan oldu tabi. FETÖ'nün yaptığı iğrenç işler, yavaş yavaş ortaya çıkıyor... Ama FETÖ bu iğrenç işleri yaparken, başka iğrenç işleri de yapanlar, yaptıkları bu işleri FETÖ'ye itelemeye kalkıyorlar. Yükle FETÖ'ye sallan gitsin hesabı.

SON 18 YILDA GALATASARAY 22 KUPA ALDI

18 yıl başkanlık yaptığında da Galatasaray 22 kupa almış, Fenerbahçe 11 kupa almış. Fenerbahçe bu 11 kupayı alırken FETÖ yıllık izne mi çıkmıştı yoksa bayram tatiline mi? Peki bu 18 yılda Fenerbahçe ne harcamış, diğer rakipleri ne harcamışlar. Bunlar için değişik para değerlendirmeleri yapılıyor. Mesela Fenerbahçe'nin 18 yılda 1 milyar 250 milyon dolar harcadığı söyleniyor. Üç aşağı beş yukarı tartışılır. Peki, 18 yıla da bakmayalım geçen yıla bakalım. Fenerbahçe transfere 90 milyon Euro harcamış, bu Türk parası 270 milyon TL eder ortalama. Peki, karşılığında Fenerbahçe kupa olarak ne almış? Hiçbir şey, maşrapa bile alamamış…

Yani Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım başkanlığında kesin olarak sportif bir başarısızlığı var. Sebebi de şu; Fenerbahçe çok büyük bir camia müthiş bir taraftar kitlesi var. Taraftar kitlesi Türkiye'de birinci sırada. Forma diyorsun alıyor, kombine diyorsun alıyor, Avrupa'ya git diyorsun gidiyor. İstediği ne; başarı… Peki, bu kadar fedakar taraftara ne yapıyor? Bir kısım taraftarı tribüne sokmuyor, bir kısmına da 'hayvansınız' diyor. Bu kadar fedakar bir seyirci bunu kesinlikle hak etmiyor.
***
Diyelim ki bu işleri FETÖ yaptı. Peki, rakip takımdan bazı futbolcuları bağlayan veya hakemleri bağlayan bir grup, maçı 85-90. dakikaya getirmez, çok evvel bitirir. Öyle 18-19 dakika maç uzayacak ve sen bu kadar sürede gol atamayacaksın sonra "FETÖ" diyeceksin. O zaman uzatmaların son dakikasında topu kaleye sokamayan Appiah da demek ki FETÖ'cü.

İLAHİ ADALET DİYE BİR ŞEY VARDIR

Yıldırım, Bursaspor şampiyon olduktan sonra şu beyanatı veriyor; "Ey Fener, Galatasaray biz birlik olalım. Biz birbirimizi yersek bugün Bursaspor çıkar, yarın başkası çıkar. Bu küçükleri başımıza ceza etmeyelim." Kendi açısından haklı. Ama aynı Aziz Yıldırım şimdi ne diyor. "Bursa'yı FETÖ şampiyon yaptı." O zamanki Bursa Başkanı İbrahim Yazıcı benim iyi arkadaşımdı ve bana şunu söyledi: "Erman hocam bu büyükler birbirini yemeseler biz aradan şampiyon olamazdık." Peki, o şampiyonluk nasıl geldi. Bir hatırlayın. F.Bahçe Stadı'nda "Şampiyon olduk" diye anons yapılmadı mı? Trabzon'un kalesine fazla gitmeyin bu iş bitti demediler mi? Tribünler sevinmedi mi? Bütün bu organizeyi FETÖ yapsa maçı o dakikaya bırakır mıydı? Bakınız Fenerbahçe'nin giden şampiyonluklarına. Son maçlar, son dakikalar... Beyler! Her şey hikayedir, ilahi adalet diye bir şey vardır.


ALEX'İ ŞİKAYET EDEMEDİN

Şimdi Aziz Yıldırım'a soruyorum; Alex gittikten sonra bu Alex'in imzaları sahte, onu Brezilya maliyesine şikayet edeceğim diyen sen değil miydin? Aradan geçen bu zamanda niye Alex'i şikayet edemedin. Acaba Alex sana sen bunlardan şikayet edersen ben de bunları bunları bunları açıklarım mı dedi acabaaaaaa... Her şeyi olduğu gibi bunu da sen iyi bilirsin. Peki, Onur Kayador, yıllar önce Revivo ile ilgili bir yazı yazdı. Hani Fenerbahçe'yi uçuran, her maç gol atan futbolcu. Sonra boşta kalınca Galatasaray'a gitti. Peki, işin aslı neydi. Bu yazıyı yazan Onur Kayador'u Fenerbahçe kongre üyeliğinden attın. Sen değil miydin şike sürecinde, "Ben ne yaptıysam Fenerbahçe için yaptım" diyen. Pekala, senin teknik direktörün değil miydi, "Bunu herkes yapıyor radar bize niye tutuldu" diyen. Bunların manasını bir açıklayabilir misin? Mesela; "Fenerbahçe Başkanlığı'ndan ayrıldım" dedin sonra bir gün İstanbul'a inmeden Ankara'ya indin, şans bu ya GATA'nın önünden geçiyordun bir an da fenalaştın ve GATA'ya yattın. İki stent takıldı sonra yine Fenerbahçe Başkanı oldun. O zamanki Genel Kurmay Başkanı kimdi acabaaaa?

YUKARIDA DA ALLAH VAR. İYİ DÜŞÜN, SANA DA LAZIM OLACAK


Ama bunlar haklılar. Çünkü bunları Türk basınında Hasan Tahsin diye yazan yalakalar var. Onun için de bunlar, Türkiye'de at oynatarak az bile yapıyorlar. Aynen devam Aziz Yıldırım! Az bile yapıyorsun. Ama şunu unutma yukarıda da Allah var. İyi düşün, sana da lazım olacak bir gün.