Erol Bulut: O geldiğinden beri maç kaybetmedik

Erol Bulut 'Cesur'u severken.
Erol Bulut 'Cesur'u severken.

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in, yolda ezilme tehlikesi atlatırken arabasına alıp tesislere getirdiği, Erol Bulut’un da sahiplendiği köpek antrenmanların neşe kaynağı oldu.

Yeni Malatyaspor, tesislerine gelen bir ‘köpek’ tesisin tüm havasını değiştirdi. Sahipsiz durumda tesise getirilen köpeğe Cesur adı verilirken Erol Bulut da ‘minik Cesur’u sahiplendi. Takımın maskotu haline gelen Cesur, Yeni Malatyaspor taraftarı ve kulüp çalışanları için de özel bir anlama sahip durumda.

Cesur’un 7 kardeşi, araba çarpması sonucu hayatını kaybetti. Tam diğer kardeşleri gibi yol üzerinde ezilecek durumdayken Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek’in, arabasına alıp tesislere getirdiği Cesur, takıma katıldığı günden beri Yeni Malatyaspor mağlubiyet yüzü görmedi.

Erol Bulut ve takımın maskotu 'Cesur'
Erol Bulut ve takımın maskotu 'Cesur'

Takımın yeni maskotu Cesur, takıma katıldığı günden bu yana Yeni Malatyaspor çıktığı 4 maçta 4 galibiyet aldı. Bu maçlardan önce oynadığı 9 lig maçında 3 galibiyet, 3 mağlubiyet, 3 beraberlik alarak 12 puan toplayan Yeni Malatyaspor, takımın maskotu Cesur’un aralarına katılmasından sonra 3’ü ligde olmak üzere son 4 maçta 4 galibiyet elde etti ve puanını 21’e yükseltti.

Takım kurulurken ‘bonservis’ ödenmedi

Her ne kadar Cesur’un pozitif etkisi bu 4 galibiyette önemli rol oynasa da, Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut’a da ayrı bir parantez açmadan geçmemeliyiz. Geçtiğimiz yıl sezon ortasında göreve başladığı Yeni Malatyaspor’da geçirdiği ilk sezonunda takımını kümede tutan, oynattığı pozitif futbol ile taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini kazanan Erol Bulut, sene başında ‘hiç bonservis bedeli ödemeden’ kurmuş olduğu takımıyla şimdiye dek oldukça başarılı bir performans sergilemeyi bildi.

Yeni Malatyaspor, Erol Bulut ile birlikte yalnızca teknik anlamda değil, mücadele noktasında da 'iyi bir takım' haline geldi. Oyuncular, bu sezonki Göztepe maçında sahada basmadık yer bırakmadı.'
Yeni Malatyaspor, Erol Bulut ile birlikte yalnızca teknik anlamda değil, mücadele noktasında da 'iyi bir takım' haline geldi. Oyuncular, bu sezonki Göztepe maçında sahada basmadık yer bırakmadı.'

Erol Bulut kimdir?

Eski bir futbolcu olan Erol Bulut, futbolculuk döneminde Eintracht Frankfurt, Fenerbahçe, Trabzonspor, Adanaspor gibi takımlarda forma giydikten sonra 37 yaşında yeşil sahalara veda etti. Antrenörlük kariyerine Kartalspor’da başlayan Erol Bulut, sırasıyla Yeni Malatyaspor, Elazığspor ve Başakşehir’de antrenörlük yaptıktan sonra Yeni Malatyaspor teknik patronluğu göreviyle kariyerini sürdürüyor.