Ersun Yanal'dan oyuncularına mesaj

Ersun Yanal dünkü idmandan önce Volkan Demirel'le özel bir görüşme gerçekleştirdi.
Ersun Yanal dünkü idmandan önce Volkan Demirel'le özel bir görüşme gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı lacivertli ekibin Antalya'da yaptığı kampta değerlendirmelerde bulundu. FB TV'de yayınlanan 14/16 programına konuk olan Yanal, gündeme ilişkin tüm konulara değindi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı lacivertli ekibin Antalya’da devam eden devre arası kampında açıklamalarda bulundu. Kulüp televizyonunda yayınlanan 14/16 isimli programa konuk olan Yanal, camiaya ve oyuncularına önemli mesajlar verdi.

Volkan Demirel’in affedilmesine de değinen tecrübeli teknik adam, deneyimli eldivenin Fenerbahçe tarihine geçmiş bir isim olduğunun altını çizerek daha hizmet edeceği çok konu olduğunu ifade etti. Transfer politikası hakkında da ipuçları veren Yanal, devre arasında transfer yapmanın zorluğuna dikkat çekti ve taraftarlara sabırlı olmaları gerektiğinin mesajını verdi.

Ersun Yanal son olarak, sahada Fenerbahçe değerlerinin gerekliliklerini yerine getiren oyun oynayacaklarının sözünü verdi ve formanın hakkını vereceklerini ifade etti.

"İKİNCİ YARI GEREKENİ YAPACAĞIZ"

  • Kampın güzel ortamı bizi çok mutlu ediyor. Çalışmalarımıza sabahtan itibaren başladık. İnanmayı çok kullandık. Çünkü Fenerbahçe'nin gücüne inanıyoruz. Camianın büyüklüğüne inanıyoruz. Taraftarların büyüklüğüne inanıyoruz, Fenerbahçe'yi yönetenlerin büyüklüğüne inanıyoruz. Fenerbahçe bugün bulunduğu yerle kıyaslanacak bir kurum değildir. Fenerbahçe Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Ve bu futbol takımı olarak gelinen noktanın asla kabul edilebilir bir nokta olmadığını, 2. yarıda bunun cevabını vereceğiz. Herkes Fenerbahçe'nin gücünü o zaman hissedecek. Bugün taraftarımız ciddi destek vererek, stada gelerek takımımızı desteklemiş. Bu, bulunduğumuz yerle kıyaslanırsa hata olur. Gücümüz ortada. İkinci yarı gerekeni yapacağız. Ben lig yarışında Fenerbahçe'nin geride kalmayacağını düşünüyorum. Lig sonunda yerimiz tartışılabilir ama zirvedeki takımlardan bir tanesi Fenerbahçe'nin olması gereken yerdir. Bugün zirvede görünen takımların birçoğunu geçmiş olmalı, hatta zirvede olmalıdır. Bugünkü kadro ve bulunduğunuz yer gereği bu evet zorlu bir yarıştır. Ama Fenerbahçe yükseklerde olmak zorundadır. Biz elbette ki her maçı kazanmak zorundayız. Fenerbahçe bugün hangi maçı oynarsa oynasın kazanmak için oynar. Bunun için de değerlerin bilincinde olmak gerekir.

"HERKES SON ANA KADAR OYUNU BIRAKMAYACAK"

  • Herkes son ana kadar oyunu bırakmayacak. Son ana kadar oyunun her alanında bizim taraftarımızın beklediği coşkulu oyunu görmek istediğini bilerek mücadele etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu mücadeleyi yaparken bütün oyuncularımız kazanma arzusunu rakibe kabul ettirecek. Her maçı kazanamayabilirsiniz ama taraftar bu tavrı görmek istiyor. Herkesin bu bilgiyle sahaya çıkarak oynaması gerektiğine inanıyorum. Buna da bütün oyuncularımız inandı. Ve bunu yapacağız. Skor ayrı bir şey. Fenerbahçe'nin tavrı her zaman kazanmaya yöneliktir. Bahane üretmeyen, rakibe saygı gösteren bir takım olmak zorundayız. Bizim kurallarımızda böyle yazıyor. Biz de bu değerlerle sahaya çıkıp hiçbir şeyden şikayet etmeden Fenerbahçeliliğe yakışır şekilde oynayan bir oyuncu grubu kurmak istiyoruz. Bizim taraftarımızın, camiamızın beklentisi samimi olmak. Ben bu bütün duygularda samimiyim. Skor olarak keşke sözler verebilsem. Ama şunun sözünü verebilirim: Fenerbahçe değerleri ne gerektiriyorsa sahada onu vereceğiz. Fenerbahçeliler bunu istiyor bizden. Formanın ağırlığını hissettirmemizi istiyor.

"BU TAKIMDA OLMAK AYRI BİR ŞANSTIR"

  • Uzun vadeli planlar içerisinde Fenerbahçe'nin değerlerine sahip çıkacak oyuncularla takım kurmak istiyoruz. Bu oyuncuların hepsi çocukken yaptıkları oyunu bugün iş olarak yapıyorlar. Dünyada bundan daha güzel bir şey olduğunu sanmıyorum. Camiasıyla taraftarıyla, gücüyle önemli bir misyonu temsil eden bir takımdan bahsediyoruz. Bunun içinde olmak ayrı bir şanstır. Her takımda kamplar zorlu geçer. Ama bunu ben bir adım öteye geçerek, biz beceremediklerimizi, ortaya koyamadıklarımızı, ortaya koymanın gerekliliğini anlamaya çalıştığımız bir kamp olacak. Eğer bunu anlarsak ki bunu yapmak zorundayız, o zaman hiçbir mesele kalmaz. Burası ait olunabilecek bir mecradır. Bu duygu ve sevgi bütünlüğünü oluşturduğunuzda ancak bunlar açığa çıkabilir.

KADRO DIŞI KALAN OYUNCULAR HAKKINDA

  • Fenerbahçe asla belirli bir kalitenin altında hiçbir zaman iş yapmadı. Çok değerli, çok kaliteli insanlar bir çalışma grubu oluşturduk. Bu oyuncular Fenerbahçe'nin oyuncusu. Bu tasarrufu doğru kullanmak da Fenerbahçe'nin tasarrufu. Sayın Başkanımızın güzel bir özeleştirisi var.” Hata yaptıysak evet hata yaptık deriz” diyor. Dün doğrular oydu, bugün doğrular bu. Dolayısıyla futbolcularımız da olaya bu şekilde yaklaşmak zorunda. Volkan'ı ayrı tutacağım, Aatif ve Dirar 2 yıldır buradalar. Bu camiayı çok çok iyi biliyorlar. Bugün de aynı yarışın içinde olmamanın üzüntüsünü ben çok net onların ifadelerinden biliyorum. En iyi performanslarını verecekler.

VOLKAN DEMİREL’E DESTEK

  • Volkan Fenerbahçe'ye mal olmuş bir oyuncudur. Fenerbahçe tarihine baktığınızda önemli figürleri ve insanları görürsünüz. Volkan da bence yaşarken buna mal olmuş bir oyuncudur. Her ne olduysa, bazen ufak tefek kavgalar olacaktır. Volkan da çok küçük bir olay yaşamıştır. Bu ne Volkan'ın yaptığı hizmeti gölgeler, ne de onun geçmişine herhangi bir leke sürer. Volkan'la daha önce de konuştuk. Volkan'ın sahayı özlemesiyle ilgili bir tepkisi var. Empati yapın, bir yere 17-18 yılınızı vermişsiniz. Ve sonuçta da ufak bir kırıklık yaşamışsınız. Bu duygusallığın başka taraflara yorulmasını gerçekten çok komik buluyorum. Asla kimse ne bunu zorla yapar, ne siz birini zorla duygulandırabilirsiniz. Volkan burada yeşil sahaların içinde 18 yılını vermiş. Fenerbahçe ona kaptanlık vermiş. Bu değeri ufacık bir göz kırpmayla yok edemezsiniz.

TRANSFER SÖZLERİ

  • Tabi bu arada herkesin merak ettiği bir konu transfer. Devre aralarında transfer yapmak inanın çok çok zor. Bir oyuncuyu bir takım bırakıyorsa mutlaka başka problemler vardır. Emin olun Fenerbahçe'nin kendi ölçeklerinin oluşturulacağı kalitede ve değerde bir işlem gerçekleştiğine herkesin emin olmasını istiyorum. En doğrusu yapılacaktır. Kim transfer ediliyor bunu bizden duymak en saçma olanı. Biz bunu iyi götürmeliyiz, kamuoyu ile paylaşılacak bir şey olsa keşke. Ama bunun başka şeyleri engellemesi gibi bir durum söz konusu. Tüm bunları gözeterek saygın bir şekilde bu işi götürmek çok önemli.