Ersun Yanal'dan yabancı kuralı eleştirisi

Deneyimli teknik adam Ersun Yanal, yabancı sınırıyla alakalı açıklamalarda bulundu.

Türk futbolunun önemli teknik adamlarından biri olan Ersun Yanal, son dönemde gündeme gelen yabancı sınırıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

Türk futbolunda son zamanlarda gündeme gelen yabancı sınırıyla alakalı çeşitli yorumlar gelmeye devam ediyor. Son olarak Türk futboluna damga vurmuş, Fenerbahçe ve Trabzonspor'da teknik direktörlük görevi yapmış Ersun Yanal, sosyal medyadan yabancı sınırı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tecrübeli teknik adam, yabancı sınırının Türk gençlerinin önüne bir engel gibi sunulduğunu ifade ederken, asıl konuşulması gerekenin bu olmadığını söyledi.

Yanal, asıl konuşulması gerekenin, "Altyapılarda daha iyi imkanlar sağlanarak, yetenekli gençlerin becerilerini nasıl geliştirebileceğimiz olmalı" dedi.

Dünyanın en genç nüfusuna sahip olduğumuzu vurgulayan deneyimli teknik adam, bu duruma rağmen Avupa'nın en yaşlı ligine sahip olduğumuzu söyledi. Yanal bunun nedenini öğrenmemiz için doğru soruların sorulması gerektiğini ifade etti.

Ersun Yanal, yabancı kuralı ile ilgili sosyal medyadan şunları aktardı:

  • Yabancı sınırı, Türk gençlerinin önüne bir engel gibi sunuluyor. Oysa ki konuşulması gereken, altyapılarda daha iyi imkanlar sağlanarak, yetenekli gençlerin becerilerini nasıl geliştirebileceğimiz olmalı. Biz dünyanın en genç nüfusuna sahip ülkelerin başındayız, Avrupa'nın en genç toplumunu oluşturuyoruz. Buna rağmen Avrupa’nın en yaşlı ligine sahibiz. Peki neden? Yeteneksiz miyiz yoksa ilgisiz mi? Programsız mıyız umursamaz mı? Doğru soruları sormazsak doğru yanıtlara ulaşamayız. Öncelikli gündemimiz gençlerimize sunduğumuz olanakları tartışmak, onların gelişimini sağlamak ve rekabet edeceğimiz ülkelerin oyuncularına ihtiyaç duymayacağımız kaliteli oyuncuları üretmek olmalı. Daha da geç olmadan!