Eski ünlü raketten şoke eden açıklama: "Babam beni dövüyordu"

Eski ünlü raketten şoke eden açıklama: "Babam beni dövüyordu"
Eski ünlü raketten şoke eden açıklama: "Babam beni dövüyordu"

2000'li yılların başında kadın tenisinin en önemli raketleri arasında gösterilen Jelena Dokic'ten şok bir itiraf geldi: "Kaybettiğim maçlardan sonra babam beni dövüyordu."

2002 yılında 19 yaşındayken 4 numaraya kadar yükselen ve o dönemde geleceğin en büyük raketlerinden biri olarak gösterilen Jelena Dokic, 'Unbreakable' (Yıkılmaz) adlı otobiyografi kitabında, kaybettiği maçlardan sonra babasının kendisini dövdüğünden bahsetti.

Otobiyografi kitabında babasının kendisine uyguladığı şiddeti tüm dünyaya duyuran Jelena Dokic, aynı zamanda koçu olan babasının, saçlarını çekerek kendisini dövdüğünü, yüzüne tükürdüğünü, yerde tekmelediğini ve sürekli hakaret ettiğini kitabında dile getirdi.

jelena Dokic, konuyla ilgili Avustralya basınına verdiği röportajda; "Beni çok kötü döverdi. Tenis oynamaya başladığım ilk gün şiddet başladı. Sonrasında devam etti ve kontrolden çıktı." ifadelerini kullandı.

BABAM "EVE GELME" DEDİ

Dönemin en büyük genç yetenekleri arasında gösterilen Jelena Dokic, 2000 yılında henüz 17 yaşındayken kaybettiği Wimbledon yarı finali sonrası babasının kendisine "Eve gelme" dediğini anlattı.


17 yaşında yaşadığı bu stresle eve gitmekten korkan Dokic, kortta oyunculara ait bölgede uyumak istedi. Sonradan menajerine ulaşılmasıyla genç sporcu evine bırakıldı.

2002 yılında Dünya sıralamasında 4 numaraya kadar yükselen Dokic sakatlık ve yaşadığı psiklojik travmalar sonucu beklenen patlamayı gerçekleştiremedi ve 600'lü sıralara kadar geriledi. Sonrasında ise tenis kariyerini sonlandırdı.