Eto'o'dan Cumhurbaşkanlığı iddiasına dava

Eto'o
Eto'o

Kamerunlu futbolcu Samuel Eto'o'nun ülkesinde 2018 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istediği yönünde Fransız 'Jeune Afrique' dergisinde çıkan haberin 1 Nisan şakası olduğu anlaşıldı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Eto'o da iddiayı yalanlarken dergiye dava açacağını söyledi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Atiker Konyaspor’un golcüsü Samuel Eto’o hakkında çıkan ‘Kamerun’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak’ iddiası ortalığı karıştırdı.

Genç Afrika Dergisi'nde yer alan haberde, tecrübeli futbolcunun Kamerun Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olacağı iddia edildi.

Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

37 yaşındaki futbolcuyla yapıldığı öne sürülen ancak sonrasında kurmaca olduğu öğrenilen röportajda Eto’o’nun, “Ülkeme cumhurbaşkanı olma rüyam Jül Sezar’ın Roma hayaliyle aynı. Bu, benimle birlikte içimde büyüyen gizli bir arzudur” dediği öne sürüldü.

Ancak derginin 1 Nisan nedeniyle şaka yapmak amacıyla böyle bir haber yaptığı öğrenildi.

Haberin yayınlanmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Eto’o, şu açıklamayı yaptı:

  • “Şaka bahanesiyle bana atfedilen bu sözlerin kesinlikle saygısızlık olduğu kanaatindeyim. Bir Kamerunlu olarak ülkemin kurumlarına ve onları oluşturanlara büyük saygım var. 2018 cumhurbaşkanlığı seçiminin ve bu makamın yetkilerinin, böyle bir şakada malzeme olarak kullanılmak için fazla önemli olduğunu düşünüyorum.”

🗳 Kamerun vatandaşı olsanız ve Eto’o aday olsa, oy verir miydiniz?

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()